Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2019 8:29
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Čínská policie získala 6 klonovaných psů. Jejich DNA se shoduje na více než 99 %

NEWS
Uložit Uložené

Povaha šestice psů je předurčuje k práci v bezpečnostních složkách.

Pekingská policie nedávno přijala do služby šest klonovaných psů se speciálním výcvikem. Predispozicí k provádění policejních úkonů je jejich na více než 99 % shodná DNA od dárce, který se ukázal být schopnostmi i povahou mimořádně zdatný. O vytvoření psích klonů se postarala soukromá firma Sinogene.

Policejní důstojník Ma Jinlei tvrdí, že i ty nejlepší policejní psi mohou se svým věkem ztrácet schopnosti. Cílem vytvoření ideálních klonů je proto skupina psů, která bude mít všechny předpoklady k tomu, aby co nejdéle a nejdůkladněji vykonávala svou činnost.

Doporučeno
Karol o životě v Číně: Lidé zde nemají Facebook, Google, ani YouTube, naše koníčky jsou úplně jiné (Rozhovor) Karol o životě v Číně: Lidé zde nemají Facebook, Google, ani YouTube, naše koníčky jsou úplně jiné (Rozhovor) 22. listopadu 2019 9:57

Důraz je kladen na účinnost a také na to, aby se za co nejkratší dobu uměli naučit všechny potřebné rozkazy. Zmíněných šest psích klonů dokázalo již po čtyřech měsících dosáhnout schopností, které bývají až u 6měsíčních služebních psů.

O výběru psů na práci pro armádu a policii nám v rozhovoru vyprávěl trenér Matúš Giacko. „Pes musí být osobnostně zdatný na to, aby zvládal náročné situace. Když máš psa v armádě či policii, tak potřebuješ mít silného jedince. Je třeba si tedy vybrat vhodné štěňátko. My vlastně trénujeme psa přibližně od čtyř týdnů. Studujeme 3-4-5 generací konkrétního psa a tam si už vybereme, zda bude pes povahově zdatný,“ řekl.

Domů
Sdílet
Diskuse