Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2019 10:17
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Když kovová koule zničila okno Cybertrucku, Elon Musk ztratil skoro 800 milionů dolarů

TECH
Uložit Uložené

Podle Forbes stála jedna nezdařená sekunda během živého představení auta Cybertruck až 770 milionů dolarů v rámci hodnoty společnosti Elona Muska.

Když Elon Musk představoval živě světu svůj nový překvapivý projekt s názvem Cybertruck, tvrdil, že karoserie kontroverzních tvarů je vyrobena z materiálu, který odolá 9mm nábojům a okna jsou nerozbitná. Při demonstraci před očima stovek tisíc lidí však sklo nového modelu Tesla zátěžovým testem neprošlo a rozbilo se.

Mnozí se samozřejmě zamýšlejí i nad tím, že to bylo v plánu, aby se o Cybertrucku ještě více mluvilo. Podle portálu Forbes v momentě, kdy se okna rozbila, se hodnota firmy Elona Muska snížila o 770 milionů dolarů. Majitel společnosti Tesla jen konstatoval, že do spuštění prodeje ještě budou muset zapracovat na vylepšení.

Doporučeno
Internet si utahuje z Tesly Cybertruck. Elon Musk ji prý vymyslel během slavného kouření marihuany Internet si utahuje z Tesly Cybertruck. Elon Musk ji prý vymyslel během slavného kouření marihuany 23. listopadu 2019 7:51

Aby alespoň z části očistil Musk své jméno a potenciální zájemce přesvědčil o koupi, den po živém představení přidal na svůj Twitter video, kde designér pick-upu Cybertruck Franz von Holzhausen hází stejné kovové koule z přibližně stejné vzdálenosti totožným způsobem a sklo bez problémů odolalo. Toto video údajně vzniklo těsně před živou prezentací.

Elon Musk přidal i doprovodný komentář, ve kterém konstatuje, že před spuštěním hromadné produkce bude jeho velká novinka vyžadovat vylepšení.

Elon Musk na svém oficiálním Twitteru zároveň informoval, že v současnosti si vozidlo Cybertruck předobjednalo už 146 tisíc zájemců, kterým v současnosti stačilo jen 100 dolarů. V případě starších modelů byla cena za předobjednání vyšší – Model Y vyžadoval zaplacení depozitu 2500 dolarů a Model 3 1000 dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse