Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2019 13:38
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Řidiči Uberu v Americe ročně znásilní více než 230 zákazníků

NEWS
Uložit Uložené

Uberisti měli za poslední dva roky sexuálně zaútočit na 6 000 zákazníků.

Americká společnost Uber, která poskytuje taxislužby, přišila s výroční zprávou, z jejíhož obsahu mrazí. Podle ní bylo totiž loni nahlášeno 235 znásilnění zákazníků ze strany řidičů, a to jen ve Spojených státech amerických. V průměru taxikáři sexuálně zneužívali až čtyřikrát týdně.

Doporučeno
Jeden ze dvou spoluzakladatelů Uberu rozprodává svoje akcie. Jen v listopadu takto vydělal více než 1,5 miliardy dolarů Jeden ze dvou spoluzakladatelů Uberu rozprodává svoje akcie. Jen v listopadu takto vydělal více než 1,5 miliardy dolarů 25. listopadu 2019 17:33

Jak informuje stanice NBC, Uber a jeho řidiči jsou pod palbou soudních žalob kvůli sexuálním útokům. 84stránkový průzkum odhaluje, že v letech 2018 a 2017 řidiči sexuálně napadnout až 6 000 zákazníků.

I přesto, že celkový počet znásilnění od roku 2017 stoupl z čísla 229 na 235, společnost tvrdí, že proporčně jde o pokles vzhledem k faktu, že vzrostlo i množství klientů. Kromě toho se ve zprávě píše o loňských 280 pokusech o znásilnění, v 1560 případech se řidič zákazníků dotýkal a 376 lidí nahlásilo nechtěné líbání na prsa, zadek či ústa.

Výroční zpráva dokonce hovoří i o loňských devíti útocích s fatálními následky, kdy došlo k vraždě. V roce 2017 šlo o 10 případů. Mezi oběťmi bylo osm cestujících a sedm taxikářů. Další čtyři oběti byly třetí osoby.

Tony West, hlavní představitel právního oddělení společnosti Uber, tvrdí, že ho čísla nepřekvapila. „Nezaskočilo mě to, protože sexuální násilí je ve společnosti mnohem více přítomné, než si většina lidí myslí,“ konstatuje advokát.

Domů
Sdílet
Diskuse