Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2020 16:20
Čas čtení 3:14
Dominik Vetrák

Recenze: 1917

Recenze: 1917
FILMY A SERIÁLY FILMY 2020 NEJLEPŠÍ FILMY
Uložit Uložené

Nejnovější válečný film nemá chybu.

1917 získalo 3 Oscary za mix zvuku, kameru a vizuální efekty. Je tedy jasné, že tyto 3 aspekty snímku jsou na špičkové úrovni. První film režiséra Sama Mendese po 4 letech (naposledy Spectre) vypráví příběh z roku 1917, kdy Evropu strašily hrůzy první světové války. 

Film má dvě hodiny a prožijeme během nich cestu dvou vojáků. Svobodníky Schofielda (George MacKay) a Blakea (Dean-Charles Chapman) vyšlou na několik kilometrů dlouhé dobrodružství napříč nepřátelskými liniemi s jasným cílem – doručit 2. pluku rozkaz stáhnout plánovaný útok. Pokud se jim to nepodaří, jejich velitel, plukovník Mackenzie, pošle 1600 vojáků do pasti, kterou připravili Němci

Blake a Schofield narazí na celou řadu problémů, nepřátelských vojáků a překážek. Zda se jim podaří zprávu doručit a předejít tak masakru, to se dozvíš v kině. Měl bys ho totiž navštívit. 1917 je jedním z nejlepších válečných filmů historie. Hned na začátku je třeba říci, že nejde o tradiční válečný blockbuster. Nedočkáš se soubojů tanků, náletů nepřátelských letadel či obrovských válečných scén.

Recenzia: 1917
Zdroj: Universal/DreamWorks

1917 je jiným filmem. A i když jsem to věděl od začátku, přeci jen mi chyběla nějaká epická válečná scéna, která by mě ohromila (asi jako to dokázal Spielbergův Ryan). To je ale jediná výtka, kterou si dokáži vybavit, a i ta je subjektivní. Novinka Sama Mendese totiž takové scény ve své podstatě nepotřebuje a staví na něčem jiném.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse