Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2020 20:11
Čas čtení 1:47
Tímea Krauszová

V Polsku žije v „zónách bez LGBTI“ až dvanáct milionů lidí, města a obce postupně přijímají diskriminační rozhodnutí

NEWS POLSKO
Uložit Uložené

Tato rozhodnutí jsou prý o ochraně mládeže „před zkažeností a sexuální indoktrinací“.

Už jedna třetina polských obcí přijala rozhodnutí, které diskriminují LGBTI komunitu a uvolňují cestu nejen intoleranci, ale i nenávisti a násilí.

Na základě těchto rozhodnutí mohou městská zastupitelství odmítnout poskytnout komunitě například peníze ze státního rozpočtu, mohou jim zakázat používat budovy, které patří městu či regionu, a snaží se také zrušit duhové pochody. Argumentují přitom křesťanskými základy polské společnosti a tvrdí, že tím ochrání děti před zkažeností. O situaci u našich sousedů píše portál Balkan Insight.

Chtějí ochránit mládež

Tato rozhodnutí jsou prý o ochraně mládeže „před zkažeností a sexuální indoktrinací“. Na diskriminační praktiky již upozornily mezinárodní instituce, včetně institucí EU. Evropský parlament například odsuzuje takovou diskriminaci a připomíná, že školy by měly chránit práva všech žáků. Proto žádá členské státy, aby podnikly kroky, které mohou vést k zastavení šikany, zneužívání či izolace, kterou mohou zažívat lidé s jinou než heterosexuální orientací.

Domů
Sdílet
Diskuse