Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. března 2020 18:00
Čas čtení 0:24
Daniel Mikolášik

WHO označila koronavirus za pandemii

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

WHO tvrdí, že onemocnění Covid-19 je již charakterizováno jako rozsáhlá epidemie, která se rozšiřuje na geograficky rozsáhlém území.

Světová zdravotnická organizace vyhlásila stav pandemie v souvislosti se šířením koronaviru. Pandemie se charakterizuje jako rozsáhlá epidemie, která se rozšiřuje na geograficky rozsáhlém území. Dokonce i mezi kontinenty. WHO to oznámila prostřednictvím jejich oficiální stránky na Twitteru.

Ještě před pár týdny Světová zdravotnická organizace upozorňovala, že svět by se měl připravit na možnou pandemii v souvislosti s koronavirem SARS-CoV-2. Tehdy ale bylo podle WHO ještě příliš brzy nazvat současnou epidemii pandemií, ale apelovala na země, aby byly ve „fázi připravenosti“.

Doporučeno
Svědectví Češek žijících v Itálii: Řím je poloprázdný, je tu cítit strach Svědectví Češek žijících v Itálii: Řím je poloprázdný, je tu cítit strach 10. března 2020 19:50
Domů
Sdílet
Diskuse