Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. dubna 2020 11:02
Čas čtení 1:00
Antonín Havlík

Místo karantény si šli opékat buřty. Skupinka dvanácti mladých lidí z Rokycanska nerespektovala vládní opatření

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Skupinka lidí si v době vládních opatření vyrazila na opékání buřtů.

Radničtí policisté odhalili skupinu dvanácti lidí, kteří se rozhodli neuposlechnout vládní opatření. Parta mladých místních se totiž rozhodla zpestřit si karanténní dobu společným opékáním buřtů. Policie o tom informovala v tiskové zprávě

Hlídka je objevila v ulici Pod Kalvárií v Radnicích, kde zrovna rozdělávali oheň. „Při příjezdu policistů se jedna osoba dala hned na útěk, ale díky osobní znalosti policisté mladíka z Radnicka poznali. Ostatních jedenáct osob policisté vyzvali k prokázání totožnosti,“ popsala případ mluvčí Hana Kroftová.

Místo karantény si šli opékat buřty. Skupinka dvanácti mladých lidí z Rokycanska nerespektovala vládní opatření
Zdroj: Policie ČR
Doporučeno
Zahraniční studenti na kolejích ČZU ignorovali zákaz a pořádali party bez roušek. Nakazili se mezi sebou koronavirem Zahraniční studenti na kolejích ČZU ignorovali zákaz a pořádali party bez roušek. Nakazili se mezi sebou koronavirem 20. března 2020 20:05

Věk lidí ve skupince byl od šestnácti do dvaceti let. Jedna z nich, osmnáctiletá slečna, uvedla, že měli v úmyslu opéct si společně buřty. O vládních nařízení o zákazu shlukování osob na veřejnosti prý věděli. 

Podle policie se však dopustili přestupku dle zákona o ochraně veřejného zdraví a došlo také k porušení lesního zákona, když v lesním prostoru rozdělávali oheň. Zároveň na místě činu objevili auto značky Volkswagen, o němž věděli, že patří mladíkovi, který z místa utekl.

„Mladý řidič se policistům přiznal, že z místa utekl z důvodu, že nechtěl mít žádné problémy. I jeho protiprávní jednání policisté oznámili příslušným správním orgánům,“ uvedla Kroftová. 

Policie upozorňuje na to, že v současných krizových dobách je třeba dbát na vládní opatření a být ohleduplný vůči okolí, ale také vůči sobě. 

Domů
Sdílet
Diskuse