Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2020 10:49
Čas čtení 0:48
Viktor Kniš

Pandemii nemají pod kontrolou USA ani Německo, počet obětí po uvolnění opatření výrazně narostl

NEWS KORONAVIRUS NĚMECKO
Uložit Uložené

Německo zaznamenalo za posledních 24 hodin skoro o 100 obětí více než v pondělí, Spojené státy dokonce o více než 1000 obětí více.

I když se počet nových obětí koronavirus ve Spojených státech během posledních tří dnů držel pod hranicí 2 tisíc, včerejší údaje opět vyslaly Bílému domu signál, že země ještě nemá vyhráno.

O život přišlo rekordních 2751 lidí, což vyplývá z údajů zveřejněných univerzitou Johna Hopkinse. Přibylo dalších 25 tisíc nakažených, toto číslo je však průměrem z posledních několika týdnů.

Několik států USA v posledních dnech začalo uvolňovat opatření. Na Floridě lidé zaplnili pláže a parky, Texas a Vermont v pondělí otevřely některé podniky a New York se podle vyjádření domnívá, že vrchol epidemie už má za sebou. Zároveň se ze zámoří šíří zprávy o ozbrojených protestujících, kteří bojují za to, aby mohli pracovat.

Domů
Sdílet
Diskuse