Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. června 2020 17:28
Čas čtení 1:26
Jakub Paulík

Žena se po napadení policistou svíjela na zemi, muži stáhli roušku a nasprejovali slzný plyn do obličeje. Policisty suspendovali

NEWS GEORGE FLOYD
Uložit Uložené

NYPD má o dva policejní příslušníky méně.

Dva policisté z NYPD (New York City Police Department) překročili při zákrocích na protestující osoby hranice, a tak je suspendovali.

Jak píše Buzzfeed, první případ se týká mladé Američanky jménem Dounya Zayer, kterou policista hrubou silou odstrčil na zem, přičemž ji vulgárně nazval „hloupou d**kou“ („stupid f***ing b**ch“). V posledních sekundách na videu můžeš vidět, jak se žena svíjí na zemi. Při nárazu se totiž nebezpečně udeřila do hlavy. Záchranáři ji museli následně hospitalizovat.

V druhém případě šlo o muže jménem Andrew Smith, který podle videozáznamu kráčel se zdviženými rukama, čímž naznačoval, že chce mírumilovně protestovat. Naproti němu stojící policista mu ale stáhl ochrannou roušku a do obličeje mu nastříkal slzný sprej.

Domů
Sdílet
Diskuse