Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2020 10:21
Čas čtení 0:58
Tina Hamarova

V Atlantě zastřelili policisté dalšího Afroameričana. Protestující proto zapálili restauraci a obsadili dálnici

NEWS
Uložit Uložené

Policista vystřelil na Raysharda Brookse poté, co na něj zamířil taser. To však není smrtící zbraň.

Protestující v americkém městě Atlanta zablokovali dálnici a zapálili restauraci řetězce rychlého občerstvení Wendy's poté, co tam policie v pátek zastřelila Afroameričana Raysharda Brookse, který se pokusil uprchnout při zatýkání.

Doporučeno
Prahou prošel pochod proti rasovému násilí. „Zeptejte se Romů, jaké mají zkušenosti s policií,“ ozývalo se na něm (Fotoreport) Prahou prošel pochod proti rasovému násilí. „Zeptejte se Romů, jaké mají zkušenosti s policií,“ ozývalo se na něm (Fotoreport) 13. června 2020 23:06

Policista, který muže zastřelil, už podle NY Times rezignoval z policie. Odstoupila i náčelnice místní policie Erika Shields.

„Nevěřím, že šlo o oprávněné použití smrtící síly,“ řekla na tiskové konferenci místní starostka Keisha Lance Bottoms.

Videa od jednoho zákazníka na parkovišti a restaurační kamery zachytily, jak se Brooks bije s policisty, jednomu ukradne taser a následně utíká. Policista vystřelil poté, co muž na něj taser namířil.

Domů
Sdílet
Diskuse