Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2020 13:36
Čas čtení 0:47
Jakub Paulík

Vypouští jen vodní páru a na jedno nabití ujede 1 600 kilometrů. Představili vodíkové auto budoucnosti

TECH
Uložit Uložené

Něco podobného jsme viděli i ve futuristických filmových hitech.

Vodíkový automobil Hyperion XP-1 od kalifornské automobilky připomíná designem nejmodernější vozidla ze sci-fi filmů. Má střechu ze skla, jeho dveře se otevírají směrem nahoru a disponuje solárními panely.

Ty se navíc pohybují podle pozice Slunce. Daily Mail s odkazem na tvrzení výrobce uvádí, že automobil, který váží cca 1 tunu, bude schopen zrychlit z 0 na zhruba 100 km/h za pouhých 2,2 sekundy.

Doporučeno
Audi slaví 20. výročí S3 novou generací. Má 310 koní a potahy z recyklovaných PET lahví Audi slaví 20. výročí S3 novou generací. Má 310 koní a potahy z recyklovaných PET lahví 11. srpna 2020 12:39

Hyperion XP-1 prý dokáže jezdit rychlostí do zhruba 356 km/h a po dobití, které by nemělo zabrat více než 5 minut, s ním bude moci řidič jezdit více než 1 609 kilometrů.

Při jízdě ze sebe Hyperion XP-1 vypouští pouze vodní páru, čímž je šetrný k životnímu prostředí. Vodík je sice vysoce hořlavá látka, ale CEO společnosti Hyperion Angelo Kafantaris tvrdí, že s bezpečností jejich auta nebude žádný problém.

Domů
Sdílet
Diskuse