Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2020 12:39
Čas čtení 1:17
Martin Mičuda

Audi slaví 20. výročí S3 novou generací. Má 310 koní a potahy z recyklovaných PET lahví

Audi slaví 20. výročí S3 novou generací. Má 310 koní a potahy z recyklovaných PET lahví
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/more-dynamic-more-power-more-driving-pleasurethe-audi-s3-sportback-and-the-audi-s3-sedan-13060" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">audi-mediacenter.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Opět jde o pětidveřový Sportback a čtyřdveřový Sedan.

Audi nám začátkem roku představilo zcela novou generaci tradičního modelu A3, a to jak Sportback i Sedan. Dnes odhalilo sportovně laděnou verzi S3, která zastupuje jakýsi mezistupeň mezi běžnými verzemi a vrcholnou RS3. Je tomu tak už přesně 20 let, protože právě v den tohoto výročí poznáváme nejnovější, v pořadí 4. generaci.

Pod kapotou má opět dvoulitrový benzínový agregát 2.0 TFSI, který disponuje výkonem 228 kW/310 koní a točivým momentem rovných 400 Nm. I tentokrát platí, že standardem je pohon všech čtyř kol quattro a sedmistupňová převodovka S tronic. Rychlostní parametry jsou následující – akceleraci z 0 na 100 km/h zvládne novinka za 4,8 sekundy, maximální rychlost je na 250 km/h.

Audi oslavuje 20. výročie S3-ky novou generáciou. Má 310 koní a poťahy z recyklovaných PET fliaš
Zdroj: www.audi-mediacenter.com

S3 má snížený podvozek (-15 milimetrů oproti A3), progresivní řízení a výkonnější brzdy s černými třmeny (červené jsou za příplatek). Novinkou je elektrický brzdový zesilovač, který pomáhá při silném a spontánním brzdění. Na výběr budou 2 karosářské varianty – b. Obě verze mají 18" disky, volitelné je o palec větší obutí.

Domů
Sdílet
Diskuse