Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2020 12:19
Čas čtení 0:49
Viktor Kniš

V Německu uspořádají koncert pro 4 tisíce lidí, aby zjistili, jaké riziko představují pro šíření covidu-19 kulturní akce

NEWS NĚMECKO
Uložit Uložené

Při vstupu všem změří teplotu, každý bude muset mít vysoce účinný respirátor FFP2 a pohyb bude sledovat speciální zařízení.

Kultura na celém světě v současnosti dostává pořádně zabrat, neboť epidemiologové ruší události s velkým počtem lidí a zavádějí další opatření ve snaze zamezit šíření covidu-19.

I proto se vědci z univerzitní kliniky v německém městě Halle rozhodli na praktickém experimentu otestovat, co se děje na kulturní interiérové události, kterou navštíví 4 tisíce lidí.

Výzkumníci chystají sérii tří koncertů, na kterých vystoupí populární zpěvák Tim Bendzko. Cílem je zjistit, jak se lidé na takové události chovají, jaké mají zvyky, jakých povrchů se dotýkají, jak se hýbou a jaké nejmenší detaily je třeba brát v úvahu, pokud jde o šíření virů na koncertech, informuje CNN

Domů
Sdílet
Diskuse