Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2020 10:52
Čas čtení 0:59
Tímea Krauszová

Plovoucí koule v Singapuru je prvním Apple obchodem na vodě. Futuristická stavba je jako vystřižená z Westworldu

TECH
Uložit Uložené

Technologický gigant nechce zůstat své pověsti nic dlužen a v Singapuru ohromuje plovoucím obchodem.

Apple to udělal znovu: překvapil novým obchodem v Singapuru, který se jako vůbec první na světě vznáší na vodě, informuje The Verge. Již v minulosti ohromil designem svých produktů, ale i prodejních prostorů, například v Thajsku. Tentokrát však sáhl po futuristickém designu, který je jako vystřižený ze sci-fi seriálu Westworld.

Doporučeno
Otevře se v Praze konečně Apple Store? Otevře se v Praze konečně Apple Store? 26. srpna 2020 10:40

Prví obchod, který plave

Obrovská zářivá koule na vodě v luxusním přístavním resortu v Singapuru je vůbec prvním plovoucím obchodem společnosti Apple. Nový Apple store se nachází v resortu Marina Bay Sands a na první pohled vypadá jako zvláštní UFO nebo možná budova divadla či galerie z blízké budoucnosti.

Unikátní design navíc zapadne i do světoznámé panoramatu Singapuru. Budova však opravdu ožívá večer, díky svému osvětlení láká pohledy kolemjdoucích a je nemožné nevšimnout si ji.

O tom, jak to vypadá uvnitř, zatím není mnoho informací. Je to v pořadí již 512. jablečný obchod na světě a otevřít by ho měli již brzy. Podle portálu 9to5Mac, který obchod nazývá lucernou na vodě, budova během dne působí jako zrcadlo. Odráží panorama města a jemné pohyby vody. V noci koule vyzařuje příjemné teplé světlo, které připomíná svítilny během podzimního festivalu v Singapuru.

Domů
Sdílet
Diskuse