Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2020 16:46
Čas čtení 6:53
Ondřej Jarůšek

Takto Mike Tyson likvidoval své soupeře: Podívej se na 10 brutálních knockoutů legendárního boxera

SPORT MIKE TYSON
Uložit Uložené

Podívej se na výběr těch nejlepších knockoutů legendárního boxera Mikea Tysona.

O tom, kdo je nejlepším boxerem všech dob, mezi fanoušky i odborníky panují neshody. O toto označení by se totiž mohlo ucházet hned několik velikánů tohoto sportu. Pokud je ale řeč o tom, kdo je králem knockoutů a nejtvrdších ukončení, pravděpodobně by zvítězil Mike Tyson. Tento legendární boxer si za svou letitou kariéru vybojoval celkem 50 výher a z toho 44 vítězství bylo na KO či TKO.

Tysonovy tvrdé knockouty vešly do dějin, a i dnes je fascinující zpětně sledovat, s jakou neuvěřitelnou silou likvidoval takřka kohokoliv, kdo se mu postavil do cesty. My jsme se rozhodli při příležitosti očekávaného exhibičního zápasu s Royem Jonesem Jr. vybrat 10 nejlepších ukončení, které si Iron Mike během kariéry připsal. Podíváme se na začátky, kdy Tyson byl ještě teenager, dobu, kdy kraloval světové těžké váze, ale i na úplný závěr kariéry.

 

10 brutálních knockoutů Mikea Tysona: Takto ničil v ringu jednoho soupeře za druhým
Zdroj: Jamie Squire/Getty Images

Mike Tyson vs. Michael Johnson

Cus D’Amato, Tysonův trenér a mentor, si přál ze svého svěřence vychovat historicky nejmladšího šampiona v těžké váze. Věřil proto, že mladý Mike musí co nejvíce zápasit a sbírat zkušenosti, než na trůn pro krále těžké váhy usedne. Během prvního roku své profesionální kariéry tak Mike Tyson odboxoval neuvěřitelných 15 zápasů, ve kterých všechny své soupeře ukončil stylem KO nebo TKO.

Sledovat tyto první zápasy Mikea Tysona, když mu bylo teprve kolem 18 nebo 19 let, je dodnes naprostá senzace. Často v nich totiž docházelo k nevídaně rychlým a nečekaným ukončením. Mladý ranař z Brooklynu šokoval svět sportu a boxeři na jeho výbušný styl zkrátka nebyli připravení. Jedním z nich byl i Micheal Johnson, se kterým se Tyson utkal 5. září 1985.

Doporučeno
Neuvěřitelný život Mikea Tysona: 10 šílených zajímavostí, které jsi o boxerské legendě možná nevěděl Neuvěřitelný život Mikea Tysona: 10 šílených zajímavostí, které jsi o boxerské legendě možná nevěděl 18. srpna 2020 15:44

Boj dlouhého trvání neměl a už od prvních okamžiků bylo jasné, kdo bude udávat tempo zápasu. Zhruba po 20 sekundách Mike Tyson zatlačil Johnsona k provazům u rohu ringu, učebnicově se vyhnul dvěma přicházejícím úderům a z úhybu vypálil levý hák svému soupeři přímo do oblasti jater.

Johnson se z této rány dokázal postavit zpátky na nohy, hned po pokynu rozhodčího k pokračování zápasu jej však Tyson poslal k zemi znovu, tentokrát zničující pravačkou přímo na čelist. Neuvěřitelné KO, které vypadalo skoro jako pokus o vraždu. V pozdějších záběrech v přiloženém videu si divák může povšimnout pár chybějících zubů v ústech Johnsona.

Zápas začíná v čase zhruba 4:50

Mike Tyson vs. Marvis Frazier

Nejrychlejší knockout profesionální kariéry si Mike Tyson připsal 26. července roku 1986, kdy se mu v ringu postavil Marvis Frazier – syn legendárního boxera Joe Fraziera, který proslul zejména zápasovou trilogií s Muhammadem Alim. Joe Frazier byl považován za jednoho z největších ranařů své doby, mnoho fanoušků tak jistě zajímalo, zda Marvis po svém otci v tomto směru něco zdědil a zda Tysona dostane do problémů. To se ale nestalo.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 88043 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse