Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2020 9:53
Čas čtení 6:57
Jakub Paulík

Slavné osobnosti a mafie. O těchto populárních hvězdách propojených s podsvětím jsi možná vůbec netušil

Slavné osobnosti a mafie. O těchto populárních hvězdách propojených s podsvětím jsi možná vůbec netušil
Zdroj: Warner Bros. Pictures
ZAJÍMAVOSTI KRIMI
Uložit Uložené

Pro kterou známou osobnost pracoval člen triády?

Styky s mafií se chlubí jen málokdo. Možná i proto některé celebrity na údajné kontakty s podsvětím odpovídají vyhýbavě, nebo je rovnou popřou. Opakem je ale například takový James Caan, známý jako Sonny Corleone z filmu Kmotr.

Caan vztah s odsouzeným mafiánem nejen přiznal, ale dokonce o něm řekl, že je „dobrým kamarádem, kterého by si přál každý“. V článku jsme se podívali na známé osobnosti, které jsou spojované s mafií více způsoby. Gangsteři byli jejich přáteli, rodinou, údajnými milenci či spolupracovníky v byznysu.

V tomto článku se dozvíš:
  • Proč James Caan (Kmotr) obhajoval souzeného mafiána

  • Koho si údajně objednal na vystrašení hereckého kolegy Joea Pesciho

  • Jak se Robert De Niro postavil k fotografii s mafiánským zabijákem

  • Se kterým gangsterem se chtěl setkat kvůli natáčení Goodfellas

  • Jak se mafiáni smáli Stevenu Seagalovi

James Caan

Osmdesátiletý James Caan si zahrál ve velkém množství filmů, avšak jeho pravděpodobně nejznámější postavou je Sonny Corleone z legendárního snímku Kmotr. Ovšem tento filmový gangster udržoval kontakt s podsvětím i v reálném životě. Mezi jeho blízké přátele patří Andrew Russo, přezdívaný Andy, který je významným členem mafiánské rodiny Colombo.

Přátelství herce a mafiána vyšlo na povrch v roce 2011, když Andyho zadržela policie. Podle Daily Mail se herec nabídl, že za gangstera zaplatí kauci a otevřeně o něm mluvil jako o velmi blízké osobě, které si velmi váží. Své pevné přátelské pouto mimo jiné zapečetili tím, že se tento vysoko postavený mafián stal kmotrem Jamesova syna Scotta.

Navzdory všem obviněním vůči Andymu Russovi se James Caan od mafiána nepřestal distancovat. Právě naopak. V dopise, který poslal soudu, gangstera nazval „dobrým kamarádem, kterého by si přál každý,“ cituje jeho vyjádření Zee News. Dle jeho slov se s ním zná už od roku 1972 a považuje ho za „neuvěřitelného tátu, dědu i pradědu“.

Doporučeno
Slovenští mafiáni uřezávali hlavy, těla mleli masomlýnkem a topili v kyselině. Výbuchy a střelba byly v 90. letech běžné Slovenští mafiáni uřezávali hlavy, těla mleli masomlýnkem a topili v kyselině. Výbuchy a střelba byly v 90. letech běžné 31. března 2019 17:24

Prohlásil, že je ochoten „vzdát se čehokoliv, co by soud přijal jako kauci“. Ovšem soudce jeho návrh zamítl, mafiána prohlásil vinným za vydírání a poslal ho na 33 měsíců za mříže. V roce 2013 byl Andy Russo propuštěn na svobodu.

Ovšem James Caan údajně udržoval vztahy i s dalšími mafiány. O dobrých vztazích herce s podsvětím hovořil například gangster Anthony Fiato alias The Animal. Z jeho tvrzení vyplývá, že si u něho James Caan objednal „službu“, ve které měl za úkol vystrašit známého herce Joea Pesciho (známý z filmů The Irishman, Goodfellas, Raging Bull).

Spor mezi Caanem a Pescim vznikl pravděpodobně kvůli tomu, že Pesci nezaplatil účet 8 000 dolarů za hotel. Jeho tvrzení má podle Anthonyho Fiata potvrzovat nahrávka, kterou údajně disponuje FBI. Mafiánovu výpověď ovšem popřel mluvčí Jamese Caana. Herec by prý nic takového neudělal, protože jsou s Pescim nejlepší přátelé. Anthony Fiato se domnívá, že navzdory jejich přátelství se tehdy mohli pohádat.

Vľavo James Cann (Sonny Corleone)
Vľavo James Cann (Sonny Corleone) Zdroj: Paramount Pictures

Robert De Niro

Další slavný herec z gangsterských filmů musel veřejnosti vysvětlovat své údajné spojení s jedním členem mafie. Toto podezření vzniklo poté, co v Daily News zveřejnili fotografii, na které je Robert De Niro a mafián Anthony Ruggiano, přezdívaný Fat Andy, který vraždil pro rodinu Gambinových. Snímek byl pořízen na place filmu Analyze This. Zdroj New York Daily News uvedl, že dvojici seznámil gangster Anthony Corozzo, který působil ve filmu jako komparzista.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 88967 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Co udělal Steven Seagal, když ho vydíral jeho spolupracovník spojovaný s mafií
  • S kým si užila údajný románek Elizabeth Hurley
  • Jak měl Frank Sinatra údajně seznámit mafiánského bosse s prezidentem USA
  • Kdo ze Sinatrovy rodiny patřil do podsvětí
  • Jak se jméno Donalda Trumpa spojuje s triádou a mafií v New Yorku či Atlantic City 
Domů
Sdílet
Diskuse