Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. listopadu 2020 9:30
Čas čtení 11:29
Adam Novosad

Unesl ji jako 10letou a roky znásilňoval jen 15 km od Slovenska. Natascha dnes vlastní dům, kde ji únosce zneužíval

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Wolfgang Přiklopil spatřil na předměstí Vídně malé děvčátko jménem Natascha Kampusch, které popadl, hodil do dodávky a osm let věznil a znásilňoval jen 15 kilometrů od slovenských hranic.

Odjakživa se mu smáli za to, jak vypadá. Vymyslel proto děsivý plán, jak unést nedotčenou malou pannu a vychovat z ní dokonalou ženu, která mu bude dělat společnost do konce života.

Sám nečekal, že se do tohoto zvrhlého plánu opravdu pustí, ale když držel v rukou zmítající se tělíčko 10letého děvčátka na předměstí Vídně, v té chvíli věděl, že ze situace již nedokáže vycouvat. Hodil ji do bílé dodávky, přesně jako z hororových příběhů o únosech dětí, a vydal se směrem na Slovensko. Zastavil přibližně 15 kilometrů před hranicemi.

Doporučeno
Mafián Peter Čongrády: Neměl rád odpor. To, co řekl, bral jako hotovou věc, tvrdí vydíraný podnikatel Mafián Peter Čongrády: Neměl rád odpor. To, co řekl, bral jako hotovou věc, tvrdí vydíraný podnikatel 29. března 2021 9:30

Wolfgang Přiklopil v ten den slovenské hranice nepřekročil, protože žil v městečku Strasshof an der Nordbahn, odkud je to však na Slovensko jen kousek.

Malá a nedotčená holčička, taková, jakou si tehdy 36letý technik vysnil, seděla v zadní části dodávky a čekala, jaký osud jí Přiklopil vymyslel. Obávala se, že zemře, ale nemohla vědět, že příštích osm let svého života přežije v kobce pod garáží.

Malá holčička se jmenovala Natascha Kampusch a dnes je z ní žena, která se postupem času odvážila vyprávět o svém věznění v rakouském domě až do detailů. Napsala knihy, pomáhala svůj děsivý příběh zfilmovat a navzdory rokům věznění, týrání a znásilňování na Wolfganga Přiklopila tak celkem nezanevřela.

V tomto článku si přečteš:
  • Jak Wolfgang Přiklopil toužil po neposkvrněné malé panně, kterou může změnit
  • Jak se žalář, v něm Nataschu věznil, nacházel jen 15 kilometrů od Slovenska
  • Kdy se rozhodl vyměnit křivý nos a komplexy za sexuální bunkr
  • Jak se v bytě Nataschiny matky objevily fotky její nahé dcery s rtěnkou a bičem
  • Kdy nejlepší kamarád Přiklopila lhal policistům a volával si s Nataschou
  • Která svědkyně tvrdila, že Přiklopil neunášel Nataschu sám
  • Kdy ji únosce vyhodil jen v kalhotkách a vyhladovělou před dům
  • Kolik se šíří konspiračních teorií i o tom, že její matka randila s Přiklopilem
  • Jak Natascha zoufale plakala, když zjistila, že Přiklopil spáchal sebevraždu
  • Proč dnes Natascha vlastní dům, kde ji únosce 8 let věznil

Uniesol nedotknutú 10-ročnú pannu a 8 rokov ju znásilňoval za hranicami Slovenska, lebo z nej chcel vymodelovať vysnívanú ženu
Zdroj: ORF

Vymodelovat si z nedotčené panny ideální ženu

Wolfgang Přiklopil se nikdy nevymykal z normálu. Od dětství snil o tom, jak si jednoho dne najde lásku svého života, se kterou prožije nádherné roky, ale ženy se mu místo toho spíše vyhýbaly.

Začaly v něm klíčit komplexy, které jen podtrhovaly pocit, že za většinu problémů může křivý nos. Vícekrát zvažoval estetický zákrok, ale nakonec ho vyloučil. „Wolfgang byl nešťastný odmalička, protože se do něj nikdy nezamilovala žádná dívka,“ popisoval psychické rozpoložení únosce jeho nejlepší kamarád Ernst Holzapfel, uvádí The Independent. I na něj padl stín podezření.

Ušetřené peníze ale Wolfgang raději investoval do předělávky garáže ve svém domě v Strasshofu, když se mu v hlavě rýsoval plán o tom, jak si vysněnou nevěstu vyrobí po zlém, protože po dobrém se mu to nepodařilo.

V domě, kde únosce žil, vybudoval jeho dědeček bombový úkryt, protože se za dob studené války obával nejhoršího. Netušil, že ze základů úkrytu pod garáží vnuk udělá žalář, ve kterém uvězní 10letou holčičku.

Natascha Kampusch také neměla jednoduché dětství. To její sice nemělo žádné propojení s motivy, proč si ji Přiklopil vybral jako svou oběť, ale Kampusch žila s matkou i otcem, jejichž vztah přestal klapat. A tato citlivě vybraná slova vůbec nereflektují realitu Nataschina dětství.

Se svými rodiči žila v městském bytě na okraji Vídně, kde se setkávala s lidmi z té nejnižší sociální vrstvy. „V tom sousedství byli lidé, kteří byli alkoholici, někteří měli mentální poruchy. Rádi mluvili o konspiračních teoriích. Selhali v životě,“ popisovala pro The Guardian samotná Kampusch své dětství. O nic lépe to nevypadalo ani v jejím vlastním domově.

Odhalená maličká Natascha s rtěnkou a bičem

Malá holčička často přemýšlela o sebevraždě. Situace doma se vyvíjela tak katastroficky, že by ji možná smrt vykoupila, zamýšlela se malá slečna pokaždé, když ji rodiče zmlátili, zfackovali nebo douráželi. Neměla mnoho kamarádů a svůj smutek zaháněla jídlem. Prý se jí takové myšlenky honily hlavou i ve chvílích, kdy ji Wolfgang Přiklopil popadl z ulice a vhodil do dodávky, uvádí The Guardian.

Za všechno mluví fotografie, které novináři zveřejnili v době, kdy více než tisíc policistů prohledávalo ulice rakouského hlavního města ve snaze holčičku vypátrat.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 90191 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak se v bytě Nataschiny matky objevily fotky její nahé dcery s rtěnkou a bičem
  • Kdy nejlepší kamarád Přiklopila lhal policistům a volával si s Nataschou
  • Která svědkyně tvrdila, že Přiklopil neunášel Nataschu sám
  • Kdy ji únosce vyhodil jen v kalhotkách a vyhladovělou před dům
  • Kolik se šíří konspiračních teorií i o tom, že její matka randila s Přiklopilem
  • Jak Natascha zoufale plakala, když zjistila, že Přiklopil spáchal sebevraždu
  • Proč dnes Natascha vlastní dům, kde ji únosce 8 let věznil
Domů
Sdílet
Diskuse