Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2020 8:10
Čas čtení 1:24
Adam Novosad

FOTO: Před odběrnými místy po celém Slovensku vznikají dlouhé fronty i kilometrové kolony aut. Někde ani v 8:00 neměli otevřené

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Celoplošné testování nezačalo bez očekávaných komplikací a prodlev.

Na odběrných místech po celém Slovensku se od rána začínají vytvářet fronty. V některých městech a obcích se otevřela odběrná místa se zpožděním, krátce před osmou hodinou ráno však některá místa dokonce ani nestihla otevřít. V Bratislavě, Trnavě či Nitře tak hrozí přetížení a kolaps některých částí města, kde se tvoří dlouhé kolony.

V Banské Bystrici čekali lidé před některými odběrnými místy od šesté ráno. Vynalézavější obyvatelé si dokonce přinesli ochranné overaly a židle, v nichž přečkávají stání ve frontě, zatímco venku fouká a mrholí, upozorňuje slovenský Denník N.
 


 

Ani v hlavním městě není situace o moc lepší. Na odběrných místech jako Metodova, kde odebírá vzorky až 6 týmů, je však situace příznivější než na drive-through odběrném místě u jezera Štrkovec, kde se od rána tvoří kolona dlouhá stovky metrů.

Je nám nesmierne ľúto, že musíte čakať na svoje pretestovanie. Záujem prevyšuje momentálne možnosti. Niektoré miesta sme...

Posted by Karlova Ves on Friday, October 30, 2020


V bratislavské Rači testuje na odběrném místě i samotný ministr zdravotnictví Marek Krajčí, který prostřednictvím videa zve Slováky, aby se přišli nechat otestovat i oni.

Od rána nám posielate fotky dlhých radov.
Odporúčame, aby ste používali weby www.somvrade.sk a odbernemiesta.sk (treba...

Posted by Zomri on Friday, October 30, 2020

 

Primátor Trnavy Peter Bročka zase hlásí, že většina odběrných míst ve městě je už v této chvíli přetížena. „V některých případech přeskupujeme lékaře na místa, kde z důvodu nepřítomnosti nemohli otevřít v původním čase,“ vyjádřil se k začátku testování.

Obrovská kolona se vytvořila i v Nitře, kde na drive-through odběrném místě vznikla zácpa dlouhá více než kilometr sahající až k nákupnímu středisku Mlýny.


Situace není ideální ani v obcích, kde množství lidí čeká před odběrnými místy už od šesté či půl sedmé ráno. Mezitím se před nimi vytvořily fronty desítek lidí, kteří se chtějí dát otestovat co nejdříve a mít celý proces za sebou.

Domů
Sdílet
Diskuse