Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. listopadu 2020 19:48
Čas čtení 0:46
Lukáš Čelka

Evropská komise bude bojovat za rovnoprávnost LGBTIQ komunity: Ve čtvrtek přijala první strategii, jak jí dosáhnout

NEWS
Uložit Uložené

Strategie řeší nerovnosti a předsudky ovlivňující LGBTIQ osoby, které by chtěla odstranit do roku 2025.

Evropská komise nechce odpočívat, právě naopak – chce budovat Unii rovnosti, prohlásili to její zástupci na sociální síti. V příspěvku zmiňují, že dnes přijali vůbec první strategii jak dosáhnout rovnosti LGBTIQ komunity v Evropské unii. Jejím cílem má být zajištění rovného zacházení se všemi.

Doporučeno
První česká transgender modelka Peťa Nitka: Chci lidem ukázat, že je v pořádku být jako já První česká transgender modelka Peťa Nitka: Chci lidem ukázat, že je v pořádku být jako já 17. února 2019 13:01

Strategie se zabývá nerovnostmi a předsudky ovlivňujícími LGBTIQ osoby, které by chtěla odstranit do roku 2025. Zaměřená je na boj proti diskriminaci, a to zejména v oblasti zaměstnanosti. LGBTIQ osobám chce zajistit větší bezpečnost před nenávistnými projevy a zároveň chránit LGBTIQ rodiny, a to vzájemným uznáním takového rodičovství. „Společně můžeme udělat z Evropy lepší a bezpečnější místo pro všechny,“ vysvětlují zástupci Evropské komise.

Domů
Sdílet
Diskuse