Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2020 13:42
Čas čtení 0:38
Viktor Kniš

Rakousko schválilo plošné testování antigenovými testy, pro běžné občany bude zcela dobrovolné

NEWS
Uložit Uložené

Nejprve otestují přibližně 200 tisíc zaměstnanců školství a následně i 40 tisíc policistů. Pak se budou moci dobrovolně otestovat všichni Rakušané.

Rakousko definitivně schválilo plošné testování na svém území s cílem zamezit šíření koronaviru. Model se tomu slovenskému nakonec příliš podobat nebude. Nejprve chtějí otestovat na přibližně 100 odběrových místech celý personál ze škol. Toto první kolo se bude týkat přibližně 200 tisíc učitelů, ale i dalších profesí, které se vzděláváním přímo souvisí, informuje ORF.

Doporučeno
Novotný na Facebooku nazval Schillerovou „ubohou estébákovou k**vičkou“. Platí ji, zvolená nebyla, dodal Novotný na Facebooku nazval Schillerovou „ubohou estébákovou k**vičkou“. Platí ji, zvolená nebyla, dodal 21. listopadu 2020 8:43

Následně otestují všech přibližně 40 tisíc policistů. Organizaci testování bude mít na starosti státní policie ve spolupráci s ozbrojenými silami.

Domů
Sdílet
Diskuse