Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
30. listopadu 2020 14:30
Čas čtení 4:56
Dominik Vetrák

10 nejlepších českých a slovenských filmů z 21. století na Netflixu

FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ FILMY
Uložit Uložené

Kolik z nich jsi viděl?

Netflix to s českým a slovenským trhem myslí opravdu vážně. Téměř každý den přibývají nové filmy a seriály s dabingem a fanoušci tuzemských projektů se častokrát dočkají i nových přídavků v podobě našich filmů.

Na Netflixu je k dnešnímu dni velké množství takových filmů, ať už jde o klasiky z 20. století nebo novější filmy. My jsme se rozhodli zaměřit právě na ty novější snímky. Konkrétně jsme vybrali 10 nejlepších filmů 21. století, které momentálně najdeš na Netflix, respektive, které se podařilo najít nám.

Doporučeno
20 nejlepších seriálů od Netflixu 20 nejlepších seriálů od Netflixu 3. března 2019 17:25

1. Gangster Ka 

Česká kinematografie pokrývá celou paletu žánrů. Důkazem je i povedené akční krimi o gangsterovi Radimovi Kraviecovi, přezdívaném Káčko. Ten si díky šikovným intrikám a drsným podrazům postupně nahrabal nehorázný majetek, přičemž se vysmíval zákonu přímo do obličeje.

Káčka postupně zrazují jeho spolupracovníci, postav je stále méně a většinou končí s kulkou v hlavě. Příběh plný nečekaných zvratů drží diváka v napětí díky úžasné dynamice děje a skvělým výkonům Hynka Čermáka i Predraga Bjelace.


2. Na střeše

Děj filmu sleduje kroky profesora Rypara (Alois Švehlík). Ten se úplnou náhodou na střeše svého domu setkává s mladým Vietnamcem Songem (Duy Anh Tran), kterému poskytne útočiště. V paneláku, kde spolu Rypara se Songem musí žít, se ale nachází také sympatická mladá sousedka (Maria Bartalos).

O scénář i režii se postaral talentovaný Jiří Mádl, na kterého si spíše vzpomeneš jako na herce z teenagerských komedií typu Snowboarďáci (2004), Rafťáci (2006), Gympl (2007) či Vejška (2014). Natočil však i povedený film Pojedeme k moři a loni i vydařenou dramedy Na střeše, kterou ti touto cestou doporučujeme všemi deseti.


3. Pátá loď

Slovenské drama získalo v roce 2017 ve své kategorii Generation na prestižním filmovém festivalu Berlinale nejcennější ocenění, kterým je Křišťálový medvěd. Snímek ti představí tři generace žen. Nejstarší Irena (Johanna Tesařová) porodila dceru Lucii (Katka Kamencové) těsně před čtyřicítkou, ale svou roli matky celý život odmítala. Na stáří je nemocná, ale to jí nebrání využívat citového vydírání a výhrůžek, aby dosáhla toho, co chce.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš postavu podle hlášky z oblíbeného animáku Shrek? KVÍZ: Poznáš postavu podle hlášky z oblíbeného animáku Shrek? 1. února 2024 10:31

Lucie se ze své matky v životě velmi nepoučila a až když na svět přivedla dceru Jarku (desetiletá Vanessa Szamuhelová) si uvědomila, že roli matky nechce přijmout ani ona. Výsledkem je rodina s nedostatkem blízkosti, intimity a lásky. A to nám příběh teprve začíná.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 91626 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Který gangsterský/kriminální film tě svou kvalitou příjemně překvapí?
  • Na Netflixu najdeš i skvělý a emotivní válečný film o tom, jak nacisté vyvraždili Lidice
  • V jakém filmu tě Zuzana Mauréry přesvědčí o tom, že i slovenské filmy se mohou pochlubit světovými hereckými výkony?
  • Že sexuální fantazie nejsou ničím výjimečným ani v důchodovém věku
Domů
Sdílet
Diskuse