Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2020 8:35
Čas čtení 1:46
Adam Novosad

Židovský lékař zachraňoval život neonacisty, který umíral na Covid-19. Hruď pokrytá hákovými kříži ho neodradila

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Lékař Taylor Nichols chvíli přemýšlel, jak by se neonacista zachoval, kdyby byly role vyměněné.

V pozici lékaře zachraňujícího životy musí člověk zahodit své názory či předsudky a soustředit se na to, aby pacientovi pomohl. S takovou pracovní mantrou už léta žije lékař Taylor Nichols, který pracuje v Mercy San Juan Hospital v kalifornském městě Sacramento. Pandemie koronaviru, které čelí poslední měsíce, na něm zanechala znatelné známky únavy i nepřetržitého nasazení, informuje The Independent.

Doporučeno
Dívku, která se zúčastnila soutěže Miss Hitler, odsoudili na 3 roky vězení Dívku, která se zúčastnila soutěže Miss Hitler, odsoudili na 3 roky vězení 10. června 2020 22:33

I proto si poprvé ve své kariéře lékaře uvědomil, že na malou sekundu zaváhal, když mu do nemocnice přivezli pacienta s koronavirem. Neznámý chlapík ztěžka dýchal a všem zdravotníkům bylo jasné, že zanedlouho bude potřebovat intubaci. Bez připojení na plicní ventilaci by pravděpodobně brzy zemřel, a tak se doktor Nichols pustil do práce.

 

Nečekaná rána přišla, když s kolegy svlékli pacientovi tričko. „Svastika se hrdě vyjímala na jeho hrudi. Tetování se symbolem SS a další insignie, které byly dříve zakryty jeho tričkem, byly najednou jasné celé místnosti,“ napsal v emotivní sérii příspěvků na Twitteru. Ironií osudu bylo, že o pacienta se staral rozmanitý tým zdravotníků.

Doporučeno
Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní 16. března 2023 11:00

Doktor Nichols je židovského původu, zdravotní sestra byla zase Afroameričanka a na dýchání dohlížel kolega asijského původu. Přesto se neonacista prosebně dožadoval záchrany života. „Nenechte mě zemřít, doktore,“ prosil, když ho napájeli na ventilaci. Stop po dlouholetém užívání metamfetaminu se na něm nedalo nevšimnout.

„Všichni jsme viděli symboly nenávisti na jeho těle, které hrdě a otevřeně oznamovaly jeho názory. Věděli jsme, co si o nás myslí. Jak si váží našich životů,“ vyznal se lékař. „Přesto jsme stáli při něm, pracujíc jako tým, abychom mu dali největší šanci přežít,“ konstatoval.

Nichols přemýšlel nad tím, jak by muž reagoval, kdyby byly role vyměněné. Zda by se vůbec pokoušel muže židovského původu zachránit přes veškerou nenávist, kterou vůči této skupině přechovává.

Když nad tímto lékař přemýšlel, uvědomil si, že poprvé v pandemii na sekundu zaváhal. I toto zaváhání však trvalo jen malou chvíli, po které se s plným nasazením vrátil zachraňovat život člověka.

Domů
Sdílet
Diskuse