Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2021 16:33
Čas čtení 1:26
Tereza Šnajdrová

Blatný: Do konce léta bychom měli být schopní naočkovat 5 milionů lidí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví Jan Blatný na úterní tiskové konferenci představil změny týkající se protiepidemického systému PES.

Situace ohledně šíření koronaviru v Česku se stále nelepší, jen za pondělí přibylo 12 860 nově nakažených. V současné chvíli se celá republika nachází v pátém stupni protiepidemického systému PES, který se od dnešního dne mění. Na úterní tiskové konferenci ministr zdravotnictví Jan Blatný představil také strategii očkování, k němuž se všichni budou moci registrovat již od 1. února.

Doporučeno
V Česku přibylo skoro 13 tisíc nakažených, PES se opět zhoršil V Česku přibylo skoro 13 tisíc nakažených, PES se opět zhoršil 5. ledna 2021 8:15

Ředitel Ústavu zdravotnických informacích a statistiky Ladislav Dušek představil změnu, která se bude týkat výpočtu indexu rizika protiepidemického systému PES. Nově se místo poměru pozitivních při testování bude hodnotit počet lidí, u nichž se nákaza koronavirem potvrdí až po jejich hospitalizaci

Domů
Sdílet
Diskuse