Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2021 8:15
Čas čtení 0:31
Ondřej Jarůšek

V Česku přibylo skoro 13 tisíc nakažených, PES se opět zhoršil

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Informovalo o tom ministerstvo zdravotnictví.

Česko pokračuje ve vysokých přírůstcích nakažených. V pondělí hygienické stanice odhalily 12 860 případů nákazy koronavirem, pozitivní výsledek mělo necelých 40 procent provedených testů. Počet aktivních případů již překročil 130 tisíc a už více než 12 tisíc lidí u nás v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo. Hospitalizováno je aktuálně 5 777 osob.

Skóre protiepidemického systému se k dnešnímu dni opět zhoršilo. Z neděle na pondělí sice hodnota systému PES klesla z 90 na 85 bodů, dnes už však vystoupala opět na 89 bodů. Nejhůře je na tom Pardubický kraj, kde PES dosahuje hodnoty 94 bodů. Nejnižší skóre – 76 bodů – mají Jihočeský a Plzeňský kraj.

Od středy 6. ledna se má index protiepidemického systému PES počítat novým způsobem, který bude více odpovídat realitě. Místo procenta pozitivity testů se má brát ohled na více dat z nemocnic. Bude tedy více záležet na tom, jak moc vytížené nemocnice jsou.

Doporučeno
Očkování proti Covidu-19: Která země je nejúspěšnější? A jak si vede Česko? Očkování proti Covidu-19: Která země je nejúspěšnější? A jak si vede Česko? 4. ledna 2021 10:23
Domů
Sdílet
Diskuse