Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2021 10:23
Čas čtení 0:51
Tereza Šnajdrová

Očkování proti Covidu-19: Která země je nejúspěšnější? A jak si vede Česko?

ZDRAVÍ ČÍNA IZRAEL KORONAVIRUS
Uložit Uložené

S očkováním, které má pomoci v boji proti pandemii koronaviru, se začalo již takřka v celém světě.

Je tomu přesně rok, co se v Číně oficiálně začali počítat první nakažení koronavirem. Od té doby se tato nemoc dostala do celého světa a v prosinci roku 2020 konečně došlo ke schválení první očkovací látky, která se ihned začala distribuovat do všech zemí.

Podle výzkumného týmu na univerzitě v Oxfordu bylo celosvětově podáno již 12,34 milionů dávek vakcíny, z toho nejvíc jich bylo aplikováno v Číně a USA. Procentuálně se však na první příčce drží Izrael, kde podle zpravodaje BBC vakcínu obdrželo na 12 % Izraelců.

Doporučeno
Babiš: Rezervace na očkování proti covidu-19 bude pro seniory nad 80 let od 15. ledna, pro ostatní od února Babiš: Rezervace na očkování proti covidu-19 bude pro seniory nad 80 let od 15. ledna, pro ostatní od února 3. ledna 2021 12:16

 Jak jsme již zmínili, mezi premianty, co se očkování týče, patří především Spojené státy, v nichž byla vakcína podána již 4,23 milionům lidí. V Číně je to pak 4,5 milionů aplikovaných očkovacích látek a v Izraeli 1,09 milionů. Na první pohled se tak může zdát, že okolní kontinenty Evropu předhánějí velmi svižným krokem.

Domů
Sdílet
Diskuse