Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2021 8:07
Čas čtení 1:01
Viktor Kniš

Trumpovi natrvalo vymazali účet na Twitteru s 89 miliony sledovatelů

NEWS TWITTER
Uložit Uložené

Účet dosluhujícího prezidenta Spojených států je nenávratně pryč. Důvodem je riziko z dalšího podněcování násilí.

Donald Trump přišel o svůj účet na Twitteru natrvalo. Zástupci sociální sítě to odůvodnili obavou, že by dosluhující prezident Spojených států mohl i nadále podněcovat násilí.

Původně dostal Trump jen upozornění a dočasný ban na 12 hodin, během kterých nemohl přidávat žádné příspěvky. Twitter ho varoval, že pokud pravidla platformy poruší znovu, o účet přijde. Stalo se tak poté, co ve Washingtonu DC vtrhli do budovy amerického parlamentu příznivci Donalda Trumpa. Při této události přišlo o život několik lidí, zároveň během ní několikrát kandidát republikánů promlouval k demonstrantům.

Doporučeno
Trump prohlásil, že se nezúčastní inaugurace Joea Bidena. Něco podobného se nestalo již více než 150 let Trump prohlásil, že se nezúčastní inaugurace Joea Bidena. Něco podobného se nestalo již více než 150 let 8. ledna 2021 17:44

Trump v příspěvcích tvrdil, že jsou „úžasní patrioti“, jsou „výjimeční“ a volby jim „byly ukradeny“. Kromě dvou textových příspěvků přidal i video.

Permanentní ban potvrdil Twitter na svém blogu v pátek večer. „V souvislosti s hroznými událostmi tohoto týdne jsme ve středu dali jasně najevo, že další porušení pravidel Twitteru bude mít za následek právě tento postup,“ konstatuje sociální síť.

Na oficiálním osobním účtu sledovalo hlavu Spojených států 88,7 milionu followerů.

Trump
Zdroj: Twittter reprofoto

Trump ještě přidal sérii příspěvků na prezidentský účet @POTUS, který sleduje asi 33 milionů uživatelů. Twitter obvinil z omezování svobody projevu.

Netrvalo dlouho a platforma příspěvky Trumpa z tohoto účtu smazala. Lidem vzkazuje, že se setkají na jiném virtuálním místě, přičemž uvedl, že zvažuje i vytvoření vlastní platformy.

„Použití dalšího účtu se záměrem obejít sankční opatření je proti našim pravidlům. Podnikli jsme proto patřičné kroky v souvislosti s nedávnými tweety z účtu @POTUS,“ uvedli představitelé společnosti Twitter.

Facebook a Instagram zablokovaly účty amerického prezidenta na nejméně dva týdny. Může to však trvat i mnohem déle. Trumpovi zablokovali i subreddit.

Domů
Sdílet
Diskuse