Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2021 12:02
Čas čtení 0:39
Daniel Mikolášik

Moderna hlásí problémy s výrobou. Vakcíny se opozdí, dodávky se snížily o 20 procent

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Naše obavy, údiv i sklíčenost narůstají, reagují evropské země.

Americká farmaceutická společnost Moderna, jejíž vakcína se distribuuje i na našem území a je schválena Evropskou agenturou pro léčivé přípravky (EMA), hlásí problémy. Mimo území USA totiž dojde ke krátkodobému zpoždění dodávek vakcín.

Jak informuje CNA, nedostatek vakcín a zpoždění jejich dodávek zaznamenávají především evropské země. Itálie, Francie či Švýcarsko oznámily, že očkovací látky od Moderny nedorazí podle dohodnutého harmonogramu.

Doporučeno
TikTok kampaň za půl milionu nakonec neproběhne. Anna Šulcová a Gulab od propagace dávají ruce pryč TikTok kampaň za půl milionu nakonec neproběhne. Anna Šulcová a Gulab od propagace dávají ruce pryč 29. ledna 2021 22:11

Moderna se aktuálně snaží zvýšit produkci svých vakcín v závodě ve Švýcarsku. Itálie očekává, že dorazí o 20 % méně vakcinačních látek, než Moderna slíbila.

Domů
Sdílet
Diskuse