Víš, kdy a kde se u nás otevřela první restaurace KFC?
KFC letos slaví jubilejních 30 let na českém trhu. V návaznosti na kulaté výročí začíná od konce června kampaň „Byli jsme u toho, když…“. Pokud jsi i ty fanoušek či fanynka proklatě dobrého kuřete, nenech si to ujít.
První restaurace v Praze vznikla před 30 lety
První restaurace s plukovníkem Sandersem v logu byla otevřena 22. prosince 1994 ve Vodičkově ulici v Praze. A i když v té době nebylo KFC prvním řetězcem tohoto typu na trhu, dnes se může pochlubit největším počtem restaurací. Po celé České republice jich stojí už 128, a to jak ve velkých městech, tak i těch menších, ale i na důležitých silničních tazích či v obchodních centrech. Právě díky tolika restauracím KFC v minulém roce navštívilo více než 25 milionů zákazníků.
Od prvního otevření restaurace změnily svůj vzhled, začaly fungovat digitální služby včetně mobilní aplikace KFC Rozvoz a také samoobslužné kiosky. „Za třicet let se změnilo mnohé. Jisté věci ale zůstávají stejné. Jednou z nich je to nejlepší křupavé kuře, připravované podle receptu Colonela Harlanda Sanderse,“ říká ředitelka českého a rakouského KFC pod hlavičkou AmRestu, Ivana Makalová Dlouhá. „I naši nabídku šťavnatých kuřecích kousků neustále inovujeme dle aktuálních trendů a poptávky. Nejčastěji si u nás lidé ale stále pochutnávají na tradičním Twisteru nebo Qurritu. S tortillovými produkty jsme začali v roce 2001, kdy byly něčím zcela novým. Troufám si říct, že tortilly jsme vlastně Čechy naučili jíst my v KFC,“ dodává.
Za 30 let působení na českém trhu bylo KFC u mnoha zásadních okamžiků. Ať už je zákazníci prožívali přímo v restauracích, nebo doma na gauči, zatímco si pochutnávali na křupavém kuřeti. „Sdíleli jsme s vámi okamžiky plné nadšení a očekávání, když Česká republika vstupovala do Evropské unie, radovali jsme se s vámi, když naše hokejová reprezentace několikrát získala titul mistrů světa nebo když Ester Ledecká vyhrála na olympijských hrách dvojité zlato. Toho si velmi vážíme a těšíme se, že společně budeme svědky dalších společenských milníků,“ dodává Ivana Makalová Dlouhá.