Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2021 12:50
Čas čtení 0:58
Ondřej Jarůšek

Miloš Zeman bude používat vozík, je prý pohodlnější. Policii a vojáky vyzývá, aby byli přísní

Miloš Zeman bude používat vozík, je prý pohodlnější. Policii a vojáky vyzývá, aby byli přísní
Zdroj: TASR - Marko Erd
NEWS KORONAVIRUS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident Zeman pro CNN Prima NEWS promluvil na téma aktuální pandemické krize.

Prezident Miloš Zeman vyzývá policisty a vojáky, aby při kontrolách protipandemických opatření byli přísní. Řekl to v nedělním pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS. Od zítřejšího dne vláda zpřísňuje pravidla a zakazuje pohyb mezi okresy, na dodržování restrikcí má v ulicích dohlížet 26 tisíc policistů a 5 tisíc vojáků. Už teď jim prezident poděkoval za jejich nasazení.

Zeman se také domnívá, že do září by pandemie mohla být za námi. „Pokud bude dostatek vakcín, je před námi maximálně 6 měsíců epidemie. A to se dá přežít,“ řekl. Prezident po dohodě s premiérem Andrejem Babišem už požádal ruského prezidenta Vladimira Putina o dodání vakcíny Sputnik V a této žádosti prý bude vyhověno.

Doporučeno
Formulář pro opuštění okresu: Stáhni si dokumenty, které potřebuješ pro  cestování s výjimkou Formulář pro opuštění okresu: Stáhni si dokumenty, které potřebuješ pro cestování s výjimkou 10. března 2021 18:13

Prezident se v neposlední řadě vyjádřil také na téma spekulovaných změn na ministerstvo financí, kde by měl údajně v pozici ministra nahradit Jana Blatného (za ANO) poslanec ČSSD Jiří Běhounek.

„Slyšel jsem o tom, samozřejmě, že ano. Ale toto je věc pana premiéra. Protože máme koaliční dohodu, tak dobře víte, že například pan Hamáček musí navrhnout něco panu premiérovi, pan premiér musí něco navrhnout mně a já jenom jako prognostik předem říkám, že pokud mi to navrhne, tak mu vyhovím,“ řekl pro CNN Prima NEWS.

Předseda vlády nicméně trvá na tom, že se žádná výměna nechystá. „Není čas na žádné změny, musíme zvládnout lockdown, zabezpečit vakcínu, objednat léky,“ řekl premiér.

Doporučeno
Zeman: Putin mi slíbil dodávku vakcíny Sputnik Zeman: Putin mi slíbil dodávku vakcíny Sputnik 27. února 2021 22:29

Jak uvádí Deník N, Zeman se také nechal slyšet, že bude používat vozík, který je prý pohodlnější na delších chodbách. Pořídil si prý i chodítko a už jej vyzkoušel.

Domů
Sdílet
Diskuse