Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2021 10:53
Čas čtení 1:44
Tímea Krauszová

Youtuber James Charles se přiznal, že vypisoval nezletilým chlapcům. Posílal jim nevhodné zprávy, prý nevěděl, že jim není 18

Youtuber James Charles se přiznal, že vypisoval nezletilým chlapcům. Posílal jim nevhodné zprávy, prý nevěděl, že jim není 18
Zdroj: Chesnot/Getty Images
OSOBNOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

Vizážista a influencer má více než 25 milionů sledovatelů. Toto není jeho první skandál.

Youtuber a make-upový umělec James Charles přiznal, že posílal sexuálně explicitní zprávy 16letým chlapcům. „Plně rozumím tomu, co jsem udělal a proč to není správné,“ říká ve svém videu, kde se omlouvá oběma chlapcům a tvrdí, že si dává pauzu od sociálních sítí. Podle BBC ho obvinili z tzv. groomingu, tedy cíleného pěstování vztahu mezi predátorem a obětí v oblasti sexuálního násilí a zneužívání.

Přiznal, že je zoufalý

První obvinění z groomingu přišlo ze strany jednoho teenagera v únoru tohoto roku. Charles to popřel a tvrdil, že s tímto chlapcem flirtoval jen proto, že si myslel, že už je dospělý. Ve videu však přiznává tento a ještě jeden případ, ke kterému došlo minulý rok.

V obou případech si s chlapci vyměňoval explicitní zprávy, přičemž oba byli nezletilí. „Tyto konverzace se nikdy neměly stát,“ říká youtuber. Přiznal, že si mohl věk kluků ověřit na jejich soukromých sociálních sítích.

Doporučeno
Davidu Dobrikovi po obviněních ze znásilnění YouTube zrušil zpeněžení videí. Firmy s ním ruší smlouvy Davidu Dobrikovi po obviněních ze znásilnění YouTube zrušil zpeněžení videí. Firmy s ním ruší smlouvy 27. března 2021 9:17

Charles navíc přiznává, že je zoufalý. Jeho online chování opravdu působí tak, že cíleně vyhledává mladší lidi, s nimiž by mohl navázat vztah, ačkoli je to nelegální. Důvodem nedbalosti je prý zoufalství. Údajně ho touha po intimním vztahu s někým hnala tak daleko, že ignoroval i varovné signály ve vztazích (například ty, které naznačují i věk druhé osoby).

Charlese už v roce 2019 označili za predátora. Také šlo o případ randění či psaní si s mladším chlapcem, youtuber však tvrdí, že má důkazy, že mu lhal o svém věku. V témže roce velmi veřejně a dramaticky skončilo jeho přátelství se známou beauty youtuberkou Tati Westbrook poté, co nahrál video sponzorované její přímou konkurencí.

Domů
Sdílet
Diskuse