Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2021 21:03
Čas čtení 1:15
Martin Mičuda

Mansory si vzalo do parády AMG G 63, výsledkem je masivní bodykit a 850 koní

Mansory si vzalo do parády AMG G 63, výsledkem je masivní bodykit a 850 koní
Zdroj: Mansory
TECH
Uložit Uložené

Na světě je další extrémní úprava ikonické třídy G.

Už jsme si zvykli, že čeho se Mansory chytí, to přetaví do pozoruhodné extrémnosti, i když po vizuální stránce nesedne takovýto výtvor každému. Potvrdit to může i nový Gronos, tedy upravený Mercedes-AMG G 63. Pojem Gronos jsme poznali už před několika lety v případě staré generace géčka, nyní však jde již o aktuální provedení terénní legendy.


Nová třída G dostala kompletní karbonový bodykit, který počítá nejen s novými nárazníky, vytaženými blatníky či kapotou, ale také s upravenými panely dveří a zadním krytem rezervy. Na střeše přibyl zadní spoiler a přídavné LED osvětlení, zatímco o obutí se starají pneumatiky s rozměry 295/30 R24 a černé, až 24" disky. Chybět nemohou obrovské koncovky výfuku na každé straně, a to na tradičním místě pod prahy před zadními koly. Celek je nakonec zabalen do charakteristického odstínu British Racing Green.

Mansory, Gronos,
Zdroj: Mansory

Půvabnému zelenému laku sekunduje světlehnědý kožený interiér v odstínu Fawn Brown, který prošel kompletním přečalouněním. Přibyly hliníkové a karbonové doplňky či dekory, světlé koberečky a loga Mansory.

Aby toho nebylo málo, do stropní části byly integrovány malé ledky, které vytvářejí jakousi hvězdnou oblohu. Prioritní pozornost se však obrací pod kapotu, kde se nachází 4litrová V8 biturbo.

Doporučeno
Z nového X6 M Competition nám spadla čelist. 625koňové BMW popírá fyzikální zákony Z nového X6 M Competition nám spadla čelist. 625koňové BMW popírá fyzikální zákony 10. dubna 2021 9:30


Původní výkon 430 kW / 585 koní a 850 Nm však úpravce zjevně nestačil a povýšil sílu tohoto AMG až na úroveň 625 kW / 850 koní, točivý moment má přitom rovných 1 000 Nm. Za těmito údaji stojí nová turbodmychadla, upravená řadicí jednotka a komplet nová výfuková soustava. Maximální rychlost je sice obligátních 250 km/h, akceleraci z 0 na 100 km/h však nový Gronos zvládne jen za 3,5 sekundy.

Mansory udává, že kombinovaná spotřeba by měla být na úrovni 13,6 l/100 km/h, dovolíme si však tvrdit, že ve skutečnosti to bude minimálně jednou tolik. Na závěr je třeba zmínit, že Mansory si za takto důkladně vyšperkované géčko nechá určitě pořádně zaplatit. V rámci tiskové zprávy samotná cena sice neuvádí, ale i vzhledem k tomu, že vnikne jen 10 exemplářů, se dá předpokládat, že se bavíme o částce kolem 13 milionů korun.

Mansory, Gronos,Mansory, Gronos,Mansory, Gronos,Mansory, Gronos,
Zobrazit galerii
(12)
Domů
Sdílet
Diskuse