Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je PR zpráva společnosti
14. dubna 2021 14:23
Čas čtení 1:50
Sponzorovaný obsah

Repasovaný iPhone: Zjisti, jak si vybrat kvalitní a zároveň na něm ušetříš

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Ušetříš něm nejen peníze, ale i planetu. Pokud si vybereš správně, bude ti sloužit několik let.

Našel jsi inzerát na iPhone, který vypadá jako nový, nepoužívaný, avšak výrazně levnější v porovnání s běžnou cenou? Nemusí se nutně jednat o podvod, jak ti možná hned napadlo. Množství výrobců, včetně Apple nabízí tzv. repasované zařízení.


Repasovaný iPhone
představuje zařízení, které již někdo používal, avšak vrátil ho. Prodejce následně takové zařízení vyčistil, vyměnil mu baterii i vnější schránku a aktualizoval ho na nejnovější verzi operačního systému.

iphone, mobil, telefón
Zdroj: Arnel Hasanovic, Unsplash


Dané zařízení by tedy mělo být v perfektním stavu. "Mělo být". Některým kusem mohli po předchozích majitelích zůstat různé vady, včetně škrábanců nebo funkčních chyb. Takovému zařízení tedy nemusí fungovat reproduktor nebo třeba kamera.


Repasované iPhony však mají samozřejmě i své výhody. Tou největší je určitě nižší cena. Za tu dostaneš více než použitelné zařízení s novou baterií, které ti zřejmě poslouží ještě několik let. Výhodou je také záruka, která v případě renomovaných výrobců může být až 1 rok, minimálně však 90 dní, během kterých si zařízení můžeš důkladně vyzkoušet a otestovat.

fixservis
Zdroj: Fixshop.cz

 Jak rozlišit repasovaný iPhone (také nazývaný refurbished) od nového zařízení?

K tomu je nutné "shrabat" se trochu v nastaveních daného iPhonu.

1) Jdi do Nastavení

2) Klikni na Obecné

3) Klikni na Informace

4) Najdi položku Číslo modelu

Na pravé straně by jsi měl vidět cosi takové:

iphone
Zdroj: Fixshop.cz

Pokud v příslušném řádku uvidíš obyčejné číslo a ne skupinu písmen a čísel, klikni na "Číslo modelu" a následně by jsi měl spatřit cosi podobné tomu, co vidíš i na obrázku.

Pokud číslo modelu začíná na "M", dané zařízení je nové.

Narazit však můžeš i na jiné počáteční písmena.

"F" - znamená, že zařízení bylo repasované

"N" - znamená, že se jedná o náhradní zařízení, které je repasované a které bylo majiteli dáno jako náhrada za jeho původní iPhone

"P" - znamená, že na těle zařízení se nachází personalizované označení

Kde koupit repasovaný iPhone?

Pokud hledáš spolehlivé, výkonné a zároveň cenově dostupné zařízení, koupě repasovaného iPhonu je dobrou volnou. Narazit můžeš na hned několika prodejců, kteří nabízejí zařízení v různých kategoriích, označovaných jako A +, A, B, atd. Ty se odlišují stupněm opotřebení, resp. viditelností vnějších známek používání. Funkčnost každého zařízení je však vždy 100%.

Pokud se rozhodneš pro koupi repasovaného zařízení přímo od Apple, tvoje úspora může představovat 8 až 10%. Získáš kvalitní zařízení za dobrou cenu, navíc i s 2 letou zárukou.

iphone, mobil
Zdroj: Unsplash/Bagus Hernawan/na voľné použitie
Pokud by si však chtěl ušetřit více, můžeš si repasovaný iPhone koupit například na Fixshop.cz.

Najdete tam zařízení v kategoriích A +, A a B, takže máte jistotu, že známky opotřebení budou jen minimálně. O kvalitu se však ani náhodou nemusíte obávat. Každé zařízení je plně funkční, má baterii s kapacitou minimálně 85% a v balení naleznete i nabíjecí kabel a slevový kupón na novou baterii. Získáte navíc i jistotu, že zařízení prošlo podrobnou kontrolou u zkušeného technika a vy tak koupíte plně funkční zařízení, navíc i s 12-měsíční zárukou. Ušetříte si tak starosti, nezatížíte peněženku a

Domů
Sdílet
Diskuse