Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
10. května 2021 13:33
Čas čtení 1:02
Tereza Šnajdrová

V Ostravě-Vítkovicích hoří vrakoviště. Na místě zasahuje 35 jednotek hasičů a dva vrtulníky

V Ostravě-Vítkovicích hoří vrakoviště. Na místě zasahuje 35 jednotek hasičů a dva vrtulníky
Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje
NEWS
Uložit Uložené

Lidem je doporučeno, aby nevětrali a nevycházeli ven, neboť hoří i plasty a barvy, tudíž jsou zplodiny hoření toxické.

V Ostravě od pondělního rána hoří vrakoviště a skládka kovů v obvodu Vítkovice. Na místě zasahuje 35 jednotek hasičů, 58 aut a dva vrtulníky, které hasí oheň pomocí bambivaků. Policisté i radnice lidem doporučili, aby nevětrali a nevycházeli ven, neboť hoří plasty a barvy, takže zplodiny hoření jsou toxické, informuje HZS Moravskoslezského kraje.

Doporučeno
Ředitel pražské ZOO se ohradil proti restrikcím. Hned na druhý den dorazila kontrola z hygieny Ředitel pražské ZOO se ohradil proti restrikcím. Hned na druhý den dorazila kontrola z hygieny 10. května 2021 12:33

K požáru došlu v ostravských Vítkovicích u velmi frekventované Místecké ulice, kde v ranních hodinách začalo hořet 1 500 tun šrotu. Stalo se tak v areálu společnosti SPV Recycling, který se zaměřuje právě na výkup kovů a ekologickou likvidaci autovraků. 

Vzhledem k rozsahu požáru byli hasiči nuceni vyhlásit zvláštní stupeň poplachu a vedení se ujal sám krajský šéf hasičů Vladimír Vlček. Policie uvádí, že požáru předcházela mohutná exploze, při níž naštěstí nikdo nebyl zraněn. Ačkoliv nebylo nutné provést ani evakuaci občanů žijících v okolí skládky, policisté i radnice města obyvatele žádá, aby neotevírali okna a nevycházeli ven.

V areálu zasahuje 35 jednotek hasičů, 58 hasicích automobilů a dva vrtulníky. Jeden policejní a druhý poskytl smluvní soukromý majitel. „Chvílemi se nedalo vůbec dýchat, bylo to hrozné. Naštěstí pak se trochu otočil vítr a kouř šel jinam. Tak hřib dýmu však vypadal hrůzostrašně,“ uvedla Věra Kuncová, které bydlí asi půl kilometrů od požáru.

Doporučeno
Parta dětských výtržníků terorizuje Litvínov. Po lidech hází kameny a ničí auta Parta dětských výtržníků terorizuje Litvínov. Po lidech hází kameny a ničí auta 10. května 2021 12:12
Domů
Sdílet
Diskuse