Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2021 7:19
Čas čtení 1:09
Tímea Krauszová

Rusové budou natáčet první film ve vesmíru. Oznámili první jména ze štábu včetně jména režiséra

Rusové budou natáčet první film ve vesmíru. Oznámili první jména ze štábu včetně jména režiséra
Zdroj: NASA
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ruský film nese název Výzva a sledovat v něm budeme příběh mladé chiruržky, která musí operovat ve vesmíru.

Rusové se opět snaží předběhnout USA. Tentokrát v zábavním průmyslu, protože připravují filmovou novinku, která se bude natáčet přímo ve vesmíru. Na Mezinárodní vesmírnou stanici chtějí vyslat herečku Julii Peresild, film bude režírovat 37letý Klim Šipenko. Celkem klasickou předlohu na vesmírné drama chtějí zřejmě stihnout dříve, než s podobným pokusem uspěje Tom Cruise.

I hollywoodská hvězda totiž také pracuje na filmu, který se bude natáčet ve vesmíru. Pod taktovkou Douga Limana na něm pracuje se společností SpaceX. Podle portálu Deadline Cruise rovněž poputuje na ISS, která se tak zjevně stane zatím nejdražším místem, kde se natáčejí filmy.

Doporučeno
Like House jsme probrali se specialistou na sociální sítě. Toto nám řekl Like House jsme probrali se specialistou na sociální sítě. Toto nám řekl 11. května 2021 17:00

Ruská „Výzva“

Ruský film nese název Výzva a sledovat v něm budeme příběh mladé chiruržky. Ta musí kosmonauta operovat ve vesmíru, protože jeho zdravotní stav je tak špatný, že by nezvládl přistávání na Zemi.

Peresild prošla castingem, na který dohlížela ruská vesmírná agentura Roskosmos. Podle CNN se objevila už v několika ruských filmech a seriálech. Režisér Šipenko se zase podepsal pod jeden z nejlépe vydělávajících filmů roku 2020 s přeloženým názvem Sedlák.

Obě ruské hvězdy předtím, než si z vesmírné laboratoře budou moci udělat filmový domov, čeká náročný trénink. Začínají už v červnu, přičemž na ISS vyletí v říjnu na palubě Sojuz MS-19. Datum premiéry prozatím není známé. Film spolu s kosmickou agenturou produkuje studio Yellow, Black and White a První kanál.

Domů
Sdílet
Diskuse