Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2021 19:09
Čas čtení 0:45
Kamila Šebestová

Britští policisté si mysleli, že najdou marihuanovou farmu. Místo ní objevili nelegální farmu na těžbu Bitcoinu

Britští policisté si mysleli, že najdou marihuanovou farmu. Místo ní objevili nelegální farmu na těžbu Bitcoinu
Zdroj: Unsplash/André François McKenzie/na voľné použitie
NEWS BITCOIN
Uložit Uložené

Samotná těžba kryptoměn není ilegální. Ale krádež elektřiny z hlavního zdroje je porušování zákona.

Policisty z britského Sandwellu někdo upozornil na opuštěnou budovu. Dostali tip na to, že by tam mohli ilegálně pěstovat marihuanu. Když přišli na místo, nevěřili vlastním očím. Místo rostlin objevili stovky propojených počítačů, které sloužily jako obrovská farma na těžbu Bitcoinu. Informovala o tom policie v tiskové zprávě.

Doporučeno
Manažer banky Goldman Sachs zbohatl na kryptoměně dogecoin, tak po 14 letech podal výpověď Manažer banky Goldman Sachs zbohatl na kryptoměně dogecoin, tak po 14 letech podal výpověď 13. května 2021 19:34

Bitcoinoví piráti kradli extrémní množství elektřiny za tisíce liber přímo z hlavního zdroje. Policie dostala informace, že do budovy vchází v různých časech dne mnoho lidí. Na místě bylo mnoho kabelů a ze stropu sálalo teplo. Proto se nejprve domnívali, že půjde o farmu na pěstování marihuany.

Domů
Sdílet
Diskuse