Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2021 14:42
Čas čtení 0:40
Ondřej Jarůšek

Česko zasáhnou silné bouřky. Meteorologové varují před škodami na majetku a problémy v dopravě

Česko zasáhnou silné bouřky. Meteorologové varují před škodami na majetku a problémy v dopravě
Zdroj: TASR - Roman Hanc
NEWS
Uložit Uložené

Meteorologové rozšířili varování i na neděli.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před bouřkami, které Česko o víkendu zasáhnou. V některých částech republiky mají být velmi silné, zejména v Jihočeském, Plzeňském a Karlovarském kraji. Týká se to ale i částí Středočeského a Ústeckého kraje. Bouřky se dále očekávají i na Vysočině a v Jihomoravském kraji. 

„Lokálně se očekává přívalový déšť s možným intenzivním odtokem vody ze svahů, rychlým rozvodněním malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem apod. Nebezpečí představují také kroupy a blesky,“ uvádí meteorologové.

blesk bouřka
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Výstraha před bouřkami byla rozšířena i na neděli. Nejsilnější bouřky však mají být během dnešního odpoledne a během noci ze soboty na neděli. Místy se mají vytvářet bouřky s lokálními srážkovými úhrny kolem 50 mm.

Meteorologové očekávají komplikace v dopravě a hrozí prý také škody na majetku. „Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem, případně i kroupami. Nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ radí ČHMÚ.

Domů
Sdílet
Diskuse