Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. června 2021 21:23
Čas čtení 0:51
Dominik Vetrák

Tvůrci odhalili Battlefield 2042 v epickém traileru. Hra bude mít tornáda a obří mapy se 128 hráči

Tvůrci odhalili Battlefield 2042 v epickém traileru. Hra bude mít tornáda a obří mapy se 128 hráči
Zdroj: EA/DICE
TECH
Uložit Uložené

Hra vyjde již v říjnu a na PS5 a Xbox Series X bude stát 2 tisíce korun.

EA a DICE konečně odhalily nový Battlefield. Série opouští minulost a po první a druhé světové válce se vracíme do blízké budoucnosti. Battlefield 2042 se bude odehrávat v roce 2042, avšak tentokrát bez singleplayerové kampaně. Ve hře bude dostupný jen multiplayer.

Ten bude mít na začátku 7 gigantických map (největších v sérii), přičemž další přibydou s placenými updaty v budoucnosti. Na PC, PS5 a Xbox Series X bude na jedné mapě až 128 hráčů. Na PS4 a Xbox One jich bude jen 64 a mapy se zmenší. Next-gen verze hry budou navíc stát o 10 eur více, čili 80 eur (kolem 2 tisíc korun).

Gameplay ozvláštní wingsuity, takže budeme plachtit ve vzduchu, což se hodí obzvláště tehdy, když se objeví tornáda. Ta dokáží kompletně přetvořit mapu a určitě ovlivní i aktuální situaci na bojišti. Samozřejmostí je spousta ovladatelných vozidel. Nový díl v sérii nebude mít Battle Royale mód, ale tvůrci jsou sebevědomí a věří, že s herními módy budou dlouholetí fanoušci série více než spokojeni.

Doporučeno
Recenze: Ratchet & Clank: Rift Apart – je to skutečně nejkrásnější hra na světě, na kterou žádná jiná nemá? Recenze: Ratchet & Clank: Rift Apart – je to skutečně nejkrásnější hra na světě, na kterou žádná jiná nemá? 8. června 2021 16:00

Pár zajímavostí:

  • Vozidla si můžeš přivolat kdekoliv na mapě.
  • Některá třída bude mít k dispozici grapling hook (navíjecí hák), jiná zase wingsuit (každá třída bude mít speciální gadget).
  • Dynamické počasí s různými změnami prostředí.

Battlefield 2042 vyjde 22. října na PC, PS4, Xbox One, PS5 a Xbox Series X/S. Už tuto neděli uvidíme gameplay záběry, a to během E3 konference od Microsoftu.

Domů
Sdílet
Diskuse