Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2021 17:44
Čas čtení 0:43
Adam Smeták

Neuvěřitelná jízda! Barbora Krejčíková vyhrála French Open

Neuvěřitelná jízda! Barbora Krejčíková vyhrála French Open
Zdroj: ČTK/AP/Christophe Ena
SPORT
Uložit Uložené

Česká tenistka ohromila celý svět svým nečekaným vítězstvím.

Neskutečné! Tenistka Barbora Krejčíková se v sobotu odpoledne stala grandslamovou šampionkou. Ve finále French Open porazila ruskou tenistku Anastasii Pavljučenkovovou a slaví tak svůj první singlový titul z turnajů velké čtyřky. Vyhrála po setech 6:1, 2:6, 6:4. Rodačka z Brna se tak posune na patnácté místo na světě v žebříčku WTA. O další titul bude bojovat rovnou zítra, a to ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové.

Doporučeno
Pokleknout, či nepokleknout? Čeští fotbalisté se zatím nerozhodli, zda se na EURO 2021 připojí k antirasistickému gestu Pokleknout, či nepokleknout? Čeští fotbalisté se zatím nerozhodli, zda se na EURO 2021 připojí k antirasistickému gestu 12. června 2021 9:45

Česká hráčka diktovala většinu zápasu a už v prvním setu vyhrála 6:1. Svoji soupeřku z Ruska proháněla po kurtu přesnými údery a nedala jí příliš prostoru. V druhém setu sice podlehla agresivní hře soupeřky 2:6, ale ve třetí, již vyrovnané výměně, se nenechala překvapit a soupeřku udolala 6:4. 

Stala se tak první českou grandslamovou šampionkou ve dvouhře po Petře Kvitové, která ovládla v roce 2014 Wimbledon. Nyní novopečenou šampionku čeká další bitva o titul. Tentokrát po boku Kateřiny Siniakové ve finále čtyřhry.

Doporučeno
EURO 2021: V pátek začíná fotbalové mistrovství Evropy. Připravili jsme souhrn toho nejdůležitějšího pro českého fanouška EURO 2021: V pátek začíná fotbalové mistrovství Evropy. Připravili jsme souhrn toho nejdůležitějšího pro českého fanouška 11. června 2021 13:07
Domů
Sdílet
Diskuse