Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je sponzorovaný obsah společnosti Samsung.
7. července 2021 13:08
Čas čtení 1:46
Sponzorovaný obsah

Používáš Samsung a zálohuješ si data do cloudu? Pak je nejvyšší čas přejít na Onedrive

TECH
Uložit Uložené

Samsung Cloud končí, a pokud nestihneš včas synchronizovat svá data, můžeš o ně přijít.

Pokud vlastníš telefon značky Samsung a zálohuješ si svá data prostřednictvím Samsung Cloud, měl bys zbystřit. Podpora synchronizace Galerie (tedy tvých fotografií) se Samsung Cloud končí a tvé uložená data mohou být vymazána, pokud nezareaguješ včas. 

Ukončení probíhá ve dvou fázích. Některé služby na Samsung Cloud se totiž mění a synchronizace tvých fotek a souborů je nově podporována službou Microsoft Onedrive, se kterým Samsung spolupracuje. Všechny tvé fotky, videa a soubory synchronizované z Galerie nebo aplikace Moje soubory, které nebudeš mít převedené na Microsoft Onedrive nebo vlastní úložiště, tak budou již brzy odstraněny ze Samsung Cloud. Urychleně proto přesuň svá data.

Cloud
Zdroj: Samsung

Co můžeš udělat?

Pokud jsi nestihl přesunout data na Onedrive, což ti umožnila vestavěná funkce pro nahrávání souborů, využít můžeš vlastní úložiště (např. Disk Google). Soubory si můžeš stáhnout ze Samsung Cloud Drive do mobilu nebo počítače, případně na disk, a následně nahrát kamkoli uznáš za vhodné. V tomto případě máš čas ještě pár týdnů. Od 1. srpna do 30. září bude možné soubory ze Samsung Cloud pouze stahovat a automatický přenos nebude podporován. Počínaje 1. srpnem funkce synchronizace Galerie a Samsung Cloud Drive skončí a tyto funkce již nebude možné dále používat. Zároveň končí i předplatné služeb placeného úložiště. 

Dne 30. září 2021 tak budou funkce Samsung Cloud zcela ukončeny a všechny údaje synchronizované z Galerie a ze Samsung Cloud Drive budou vymazány. Samsung dokonce připravil i krátkou příručku, která ti poradí, jak si můžeš synchronizovaná data včas stáhnout. Najdeš ji zde.

Samsung cloud
Zdroj: Samsung

Co v případě, že už jsi přemístil data na Onedrive?

Po přihlášení se k účtu Samsung není nutné službu znovu integrovat s Onedrivem. Službu synchronizace Galerie můžeš s Onedrivem dále používat. Možnost Onedrive se zobrazí v nastavení synchronizace Samsung Cloud Sync v Galerii a Moje soubory. Všimni si, že Samsung Cloud Drive se již nezobrazuje.

Samsung Cloud bude i nadále fungovat, avšak omezeně. Můžeš si tu tedy i nadále užívat zálohování/synchronizaci a obnovování dalších údajů, jako jsou například kontakty, kalendář a poznámky.

Cloud samsung
Zdroj: Samsung

Proč bys měl zálohovat

Pokud si dosud nezálohuješ svá data a nikdy jsi o ně nepřišel, patříš mezi jedny z mála uživatelů, kterým se to dosud nestalo. Synchronizace dat s cloudem ti pomůže ušetřit krušné chvíle v případech, kdy telefon ztratíš, ukradnou ti ho nebo jej poškodíš natolik, že z něj nebude možné získat uložená data. 

Cloud je bezplatné online 5GB úložiště (s možností rozšíření), které ti nabízí Samsung ve spolupráci s Microsoft Onedrive, kde telefon po připojení na wi–fi odešle všechna data do cloudu a v případě, že je budeš potřebovat, je máš zálohovaná na zabezpečených serverech. Když si koupíš nový mobil, případně budeš potřebovat stáhnout starší fotky, které jsi vymazal kvůli nedostatku místa, je cloud ideálním řešením, které je dostupné vždy a všude.

Domů
Sdílet
Diskuse