Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. srpna 2021 7:16
Čas čtení 0:41
Kamila Šebestová

Angelina Jolie si založila Instagram kvůli konfliktu v Afghánistánu. Za tři hodiny měla přes dva miliony followerů

Angelina Jolie si založila Instagram kvůli konfliktu v Afghánistánu. Za tři hodiny měla přes dva miliony followerů
Zdroj: Anthony Harvey/Getty Images
NEWS ANGELINA JOLIE
Uložit Uložené

Herečce se na sociální síti dařilo okamžitě.

„Předtím, než přišel Tálibán, všichni jsme chodili do práce a do školy. Všichni jsme měli práva, mohli jsme si je obhájit. Ale teď, když přišli, všichni se jich bojíme. Myslíme si, že je po našich snech,“ píše afghánská teenagerka Angelině Jolie. První příspěvek, který hollywoodská hvězda sdílela na svém instagramovém účtu, lajkly již více než tři miliony lidí. V době vydání článku ji sledovalo už přes sedm milionů followerů. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Angelina Jolie (@angelinajolie)

Angelina Jolie si založila instagramový účet, aby šířila osvětu o lidských právech. Její první příspěvky patří Afgháncům, kteří uvízli v zemi pod vládou Tálibánu. „Celá desetiletí jsem pozorovala, jak se k afghánským uprchlíkům, kteří jsou jedni z nejschopnějších lidí na světě, chovají jako k břemenu. Pokud by na to měli nástroje i respekt od společnosti, udělali by toho strašně,“ píše Jolie na svém instagramovém profilu. 

Angelina Jolie dlouhodobě působí jako velvyslankyně speciální komise OSN pro uprchlíky. Prostřednictvím Instagramu se snaží přiblížit lidem těžký život uprchlíků a problémy, s nimiž se setkávají. „Pokračuji v hledání způsobů, jak pomoci. Doufám, že se ke mně přidáte,“ vyzývá lidi herečka. 

Domů
Sdílet
Diskuse