Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2021 12:11
Čas čtení 1:07
Ema Stanovská

Bývalá veganka na Tiktoku konzumuje syrové vnitřnosti. Lidi svými videi baví i pohoršuje

Bývalá veganka na Tiktoku konzumuje syrové vnitřnosti. Lidi svými videi baví i pohoršuje
Zdroj: Pixabay/Antonbe/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Kdysi byla zarytá veganka. Dnes zveřejňuje videa, jak pije smoothies z jater a konzumuje bizoní srdce.

Erica Dobeck z Kalifornie si dle svých slov po roce veganské stravy začala na svém těle všímat varovných signálů, které naznačovaly, že s jejím zdravím není všechno v pořádku. Padaly jí prý vlasy, pleť měla ve špatném stavu a nakonec ztratila i menstruaci. O jejím příběhu psal portál Daily Mirror.

„S mou pletí to už horší být nemohlo. Na čele a bradě jsem měla vyrážky. Měla jsem nedostatek zinku, a tak se mi začaly strašně lámat nehty. Ztratila jsem i menstruaci,“ řekla pro britský portál.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Erica Dobeck (@edobzzz)

Kvůli nedostatku vitamínů ji prý navíc trápila neustálá únava. 22letá Erica se nakonec rozhodla vyhledat pomoc dermatoložky, která jí měla říct, že pokud si chce zachránit zdraví, musí znovu začít jíst živočišné produkty. „Ubývaly mi vlasy, a tak mi řekla, že vypadám jako muž ve středním věku. Oceňovala jsem jí upřímnost.“

Smoothies z jater

Erica začala zkoumat benefity živočišné stravy a zjistila, že vnitřnosti jsou nejlepší zdroj vitamínů a minerálů. První hovězí játra se však odvážila ochutnat až o pár měsíců později. „Byla jsem znechucená z té chutě i textury, a tak jsem to nejdřív vzdala.“

@ericaeatsorgans

##beefliver ##organmeat ##smoothie

♬ original sound - Erica Dobeck

Na internetu však stále nacházela svědectví bývalých veganů, kteří říkali, že maso jim pomohlo vyřešit téměř všechny zdravotní komplikace. Erica proto opět začala s jeho konzumací a dnes sní dvě porce syrových vnitřností týdně. „Když jsem poprvé snědla celou porci, cítila jsem neuvěřitelný příval energie a radosti,“ vzpomíná a dodává, že za jejími „euforickými pocity“ je vitamin B, který hraje hlavní roli v tvorbě serotoninu.

@ericaeatsorgans ♬ original sound - Erica Dobeck

Erica svůj nekonvenční způsob stravování zveřejňuje na Tiktoku. Své followery pohoršuje i baví videi, ve kterých pije smoothies z jater a konzumuje bizoní srdce.

Domů
Sdílet
Diskuse