Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2021 12:30
Čas čtení 4:59
Dominik Vetrák

Kdo jsou Eternals, proti komu bojují a proč nepomohli Avengerům v boji s Thanosem? Toto je 10 nejnovějších hrdinů Marvelu

Kdo jsou Eternals, proti komu bojují a proč nepomohli Avengerům v boji s Thanosem? Toto je 10 nejnovějších hrdinů Marvelu
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Eternals přicházejí do kin již za pár dní. Co o nich potřebuješ vědět?

Snímek Eternals je na Rottentomatoes nejhůře hodnoceným filmem od Marvel Studios (filmy a seriály v Marvel Cinematic Universe). Rozhodně nás to nepříjemně překvapilo, jelikož snímek režíruje oscarová Chloé Zhao (The Rider, Nomadland). Zda je film opravdu tak nepovedený a kde selhal, si řekneme v naší recenzi už ve čtvrtek.

Ještě předtím je však třeba představit jednotlivé hrdiny v týmu Eternals. Co je to vlastně za tým, odkud pocházejí, jaké jsou jejich schopnosti, proti komu bojují a proč nezastavili Thanose nebo jiné dřívější hrozby pro planetu Zemi?

Doporučeno
7 nejočekávanějších listopadových filmů v kinech 7 nejočekávanějších listopadových filmů v kinech 1. listopadu 2021 14:31

Eternals vytvořil v roce 1976 legendární marvelovský tvůrce komiksů Jack Kirby. Jejich stvořiteli jsou bájné vesmírné bytosti Celestials. Na planetu Zemi zavítali před milionem let, kdy na našich předcích dělali různé genetické pokusy. Výsledkem byl zrod Eternals a Deviants. 

Eternals jsou nadlidé, nesmrtelní „bohové“ této planety, kteří lidstvu celou dobu pomáhali a ochraňovali ho. Na naší planetě jich bylo sto. V jistém bodě historie ale nastala občanská válka, neboť někteří Eternals chtěli zotročit ostatní rasy. Tito Eternals prohráli a udělali si kolonie na jiných planetách. Právě oni stojí za zrodem Inhumans, další marvelovské civilizace plné hrdinů.

Zúčastnili se válek, bitev, zkřížili cesty mnoha záporákům a aktivně se zapojovali do chodu historie. Někteří z nich měli také charakter záporáků. Pokud jsi viděl trailery na film, víš, že verze od Marvel Studios bude jiná. Eternals bude v tomto příběhu méně, neboť buď zemřeli, odešli z planety, nebo jich Celestials vytvořili jen deset a všichni byli hrdinové.

Eternals ve filmu tvrdí, že nemohli zasahovat do chodu dějin, bojovat proti mimozemským hrozbám či Thanosovi. Zakázali jim to totiž Celestials, jejich tvůrci. Eternals ve filmu tak mohou lidi bránit jen v případě, že zaútočí Deviants, jejich záporné polovičky.

Deviants jsou v trailerech na film vyobrazeni jako čtyřnohé příšery, ale v komiksech šlo o humanoidní rasu zmutovaných bytostí s vlastní kulturou, vírou a technologiemi. Doufáme tedy, že z nich film neudělá jen bezmyšlenkovité obludy. Na prvním obrázku můžeš vidět, jak vypadají Deviants v komiksech. Na dvou dalších obrázcích jsou záběry z filmu.

Zpět
Sdílet
Diskuse