Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2021 14:31
Čas čtení 5:26
Dominik Vetrák

7 nejočekávanějších listopadových filmů v kinech

7 nejočekávanějších listopadových filmů v kinech
Zdroj: MGM
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V listopadu se do kin opět podíváme hned několikrát. Co stojí za cenu vstupenek?

Program kin je oproti tomu streamingovému v listopadu o něco chudší. Velké blockbustery či očekávaná dramata nechybí, spíše je to absencí menších nebo středně velkých projektů. 

Snad je to jen následek covidu, který stále posouvá premiéry. V každém případě pokud máš rád horory, thrillery, animáky, komiksovky, dramata nebo artové filmy nabité hereckými hvězdami, budeš si mít z čeho vybírat.

Doporučeno
Listopad je na Netflixu nejsilnější měsíc v historii. Uvidíme Red Notice, Cowboy Bebop, Narcos, Tiger King a možná nový Squid Game Listopad je na Netflixu nejsilnější měsíc v historii. Uvidíme Red Notice, Cowboy Bebop, Narcos, Tiger King a možná nový Squid Game 26. října 2021 19:30

Eternals – 4. 11.

Eternals je nejhůře hodnocenou marvelovkou v historii produkcí Marvel Studios. Na Rotten Tomatoes u nich svítí průměrné hodnocení 6/10, zatímco takoví The Incredible Hulk a Thor: The Dark World mají 6,2/10. Rozdíl je v tom, že zmiňované dva filmy vyšly před mnoha lety a recenzovalo je mnohem více lidí. V každém případě se zdá, že Marvel Studios po delší době vydalo zklamání. 

Zjistíme to už za pár dní, kdy členové týmu Eternals začnou bojovat s mimozemskou rasou Deviants. Právě kvůli nim jsou Eternals na naší planetě už tisíce let. Nesmějí zasahovat do lidských bitev a válek, proto ani nikdy nepomohli Avengers. Jakmile se ale objeví Deviants, Eternals se musí spojit. Tým tvoří 10 různých hrdinů s unikátními schopnostmi.

Nejvýraznějším členem týmu je Ikaris (Richard Madden), který má podobné schopnosti jako Superman z DC. Režíruje Chloe Zhao, oscarová režisérka Nomadlandu či The Rider. Kromě jiných si ve snímku zahráli Richard Madden, Angelina Jolie, Salma Hayek, Kumail Nanjiani nebo Gemma Chan. 


P. S. Nezapomeň v kině zůstat na dvě důležité potitulkové scény.

Last Night in Soho – 11. 11.

Edgwar Wright je uznávaný britský režisér, který naposledy do kin přinesl Baby Drivera. Tentokrát láká na psychologický horor Last Night in Soho. Hlavní hrdinku Eloise ztvárnila Thomasin McKenzie coby studentka přijíždějící do londýnské čtvrti Soho. Jejím snem je žít v 60. letech, což se jí i splní. Sní o tom, že se převtělí do energické, nádherné ženy (Anya Taylor–Joy) a pozná zajímavého muže.


Její sny se k jejímu nepříjemnému překvapení brzy začnou míchat s realitou a ona neví, co je skutečné a co ne. Kolem ní se najednou dějí násilné události a ona začne mluvit s více verzemi sebe sama i jiných lidí, kteří žili v 60. letech. Rychle si uvědomuje, že jí hrozí smrt, ačkoli vůbec nechápe, jak je to možné.

Snímek má na Rotten Tomatoes průměrné hodnocení 6,8/10. Můžeš tedy očekávat docela slušný film. Edgar Wright kromě režie pracoval také na scénáři, který vytvořil společně s Krysty Wilson–Cairns (Penny Dreadful). Zmíněné dvě herečky doplnil Matt Smith, známý jako princ Philip ze seriálu The Crown.

The French Dispatch – 11. 11. 

Na tento film bychom se podívali už jen kvůli jeho hvězdnému obsazení. Kdybychom neznali název snímku a jméno režiséra, při pohledu na herce bychom uvěřili i tomu, že se jedná o Avengers 5 či pokračování Duny.

Zahráli si Benicio Del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Timothée Chalamet, Bill Murray, Owen Wilson, Léa Seydoux, Jeffrey Wright, Liev Schreiber, Elisabeth Moss, Edward Norton, Willem Dafoe, Saoirse Ronan, Christoph Waltz a mnozí další.

Příběh se zaměří na amerického novináře žijícího ve Francii. Ten vytvoří vlastní časopis a bude bojovat o to, aby mohl psát, co sám chce. Režisér Wes Anderson (Isle of Dogs, Grandhotel Budapešť) prozradil i to, že nepůjde o snímek o svobodě tisku. Těžko říct, kdo bude hlavní postavou. Zdá se, že celovečerák bude spíše spojením několika krátkých příběhů se spoustou postav.

Drama má na Rotten Tomatoes průměrné hodnocení 7,1/10. Je vysoce pravděpodobné, že se jedná o podobný film jako Grandhotel Budapešť. Rozhodně nečekej žádnou akci. Jedná se spíše o nezávislý film, který svým tempem nemusí sednout každému. Pokud však miluješ tvorbu tohoto režiséra, zřejmě budeš spokojen.

King Richard – 18. 11. 

Životopisná biografie o otci Sereny a Venus Williamsových má na Rotten Tomatoes zatím jen 23 recenzí, ale až 90 procent z nich je pozitivních, a to s průměrným hodnocením 7,3/10. Vše nasvědčuje tomu, že půjde o kvalitní snímek se silnými hereckými výkony. Will Smith ztvárňuje Richarda Williamse, oddaného a milujícího otce nadaných tenisových hráček a sester Williamsových.

Snímek zobrazí začátky jejich kariéry, tréninky s tátou a počáteční nepříjemnou atmosféru v komunitě tenistů nebo finanční problémy rodiny. King Richard se bude spoléhat na silnou režii v mrazivých a dramatických momentech života této sportovní rodiny, ale počítáme i s napínavými sportovními momenty. Samozřejmostí budou emotivní herecké výkony herců. 

Richard Williams byl nezlomným fanouškem svých dcer, které prostřednictvím nekonvenčních tréninkových stylů dostal až na světová pódia. Jeho cílem bylo, aby se dívky dostaly z nechvalného Comptonu v Kalifornii na místa, odkud je bude vidět každá malá holčička hledající inspiraci. Trailer nám ukazuje, že ne každý týmu Williamsových věřil, ale ani jeden z jeho členů se nevzdal a nakonec se to podařilo.

Ghostbusters: Afterlife – 18. 11.

Na Rotten Tomatoes mají 7,2/10 a recenzenti hovoří o nostalgickém, ale funkčním návratu Ghostbusters s kvalitními herci (jak navrátilci z původních filmů, tak nováčky v podobě dětí). Snímek má prý srdce a duši Ghostbusters a nejde o žádný levný a rychlý způsob, jak ze značky vyždímat peníze. Koneckonců se režie chopil Jason Reitman, syn Ivana Reitmana, který natočil první dva díly.

V centru dění budou vnoučata Egona Spenglera (zesnulý Harrold Davis). Jmenují se Trevor (Finn Wolfhard ze Stranger Things) a Phoebe (Mckenna Grace). Společně se svou matkou Callie (Carrie Coon) dorazí na zchátralou farmu jejich dědy, kterou jim zanechal společně s nezapomenutelným autem a dalšími přístroji lovců duchů. A právě tehdy se začnou dít nadpřirozené věci. 

Ve filmu si menší role střihli i původní Krotitelé duchů — Dan Aykroyd jako Dr. Raymond Stantz, Ernie Hudson jako Dr. Winston Zeddmore a Bill Murray jako Dr. Peter Venkman. Kromě nich si zahraje i Paul Rudd, Bokeem Woodbine a další navrátilci z původních filmů, Sigourney Weaver (Dana Barrett) nebo Annie Potts (Janine).

Encanto – 25. 11. 

Studio Disney připravuje velmi barevný animovaný film. Jeho součástí budou také muzikálová čísla, nádherná animace a živý, originálně zpracovaný fantasy svět. Děj se točí kolem rodiny Madrigalových žijící v magické vesnici Encanto v kolumbijských horách. Kouzlo kolem vesnice způsobí, že každý její obyvatel oplývá jakýmisi nadlidskými schopnostmi.

Každý až na jedno z dětí Madrigalových. Mirabel se s tím učí žít, přičemž brzy zjišťuje, že je výjimečná i přesto, že je „obyčejným člověkem“. Všichni totiž záhadně přicházejí o své schopnosti a jen ona jim dokáže pomoci.

Jedním z režisérů Encanta je Byron Howard, který režíroval i Zootopii či Na vlásku (Tangled). Jsme zvědaví, jestli znovu natočil nezapomenutelný animák. Pokud zhlédneš trailer, možná tě potěší pěkně vypadající animace, pár vizuálních vtipů a úžasná atmosféra. O hudbu se postaral Lin–Manuel Miranda (Hamilton, In the Heights).

House of Gucci – 25. 11.

Je to jen pár týdnů, co jsme si v kinech užili skvělé historické drama The Last Duel. Ridley Scott v něm dokázal, že umí natočit strhující film, a to dokonce experimentálním způsobem. Nepotrvá dlouho a je možné, že jej pochválíme znovu. Do kin totiž pošle další drama, tentokrát to bude životopis.

Po The Last Duel totiž natočil film o vraždě Maurizia Gucciho (Adam Driver). Tu zavinila jeho manželka Patrizia Reggiani (Lady Gaga), která si objednala nájemného vraha, když zjistila, že ji její manžel podvádí. 


Ve vězení strávila 17 let a na svobodu se „černá vdova“ dostala v roce 2016. Ve filmu účinkují i ​​Al Pacino jako Aldo Gucci a Jared Leto jako Paolo Gucci. Obzvlášť Leto je ve filmu zcela k nepoznání.


Filmaři se snaží být autentičtí, pomáhá jim v tom přístup k archivním kouskům z dílny značky Gucci. Prezident a CEO Marco Bizzarri dokonce řekl, že Gucciovi s produkčními společnostmi MGM a Scott Free Productions spolupracují a umožnili jim přístup k oděvům a jiným rekvizitám. Módní dům přitom tvůrcům dal naprostou kreativní svobodu.

Vidět dva filmy Ridleyho Scotta dva měsíce po sobě bude neuvěřitelné. Může za to covid, který neustále odkládal premiéry snímků, až se stalo, že Scott dokončil oba. Kromě Lady Gagy, Adama Drivera, Al Pacina a Jareda Leta si zahráli i Jeremy Irons jako Rodolfo Gucci (roli měl původně ztvárnit Robert De Niro) a Salma Hayek.

Premiér v kinech bude víc. Zde si můžeš prohlédnout kompletní program kin, ve kterém najdeš několik dokumentů, českých i slovenských filmů, ale i zahraničních artovek a nezávislých počinů. Pokud máš například chuť na klasický horor, může tě oslovit film Někdo na druhé straně. Má ovšem podprůměrné hodnocení, a tak si spíš zajeď na Halloween zabíjí, i když i ten je oproti předchozímu dílu menším zklamáním.

Domů
Sdílet
Diskuse