Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2021 19:30
Čas čtení 6:07
Dominik Vetrák

Listopad je na Netflixu nejsilnější měsíc v historii. Uvidíme Red Notice, Cowboy Bebop, Narcos, Tiger King a možná nový Squid Game

Listopad je na Netflixu nejsilnější měsíc v historii. Uvidíme Red Notice, Cowboy Bebop, Narcos, Tiger King a možná nový Squid Game
Zdroj: Narcos/Disney/Apple
FILMY A SERIÁLY APPLE HBO MAX NETFLIX
Uložit Uložené

Listopad bude z pohledu nabídky streamingových platforem epicky bohatý.

Tento měsíc to máme z hlediska programu streamingových

služeb neuvěřitelně nabité. Bez dalších zbytečných řečí tedy pojďme na to.

Apple TV+ 

Finch – 5. listopad

Nikdy, nikdy necestuj s Tomem Hanksem. Lidé se už poučili a v nejnovějším filmu Finch k němu nikdy nenastoupí. Do auta si tedy vezme robota a psa. Ti budou jeho přáteli ve snaze zachránit se před blížící se katastrofou. Něco totiž ničí planetu Zemi, na které už nežije tolik lidí jako kdysi. Půjde o blockbusterový katastrofický film se spoustou akce, ale nejvíce se těšíme na dialogy mezi postavou, kterou ztvárňuje Tom Hanks, a robotem.

O režii snímku se postaral Miguel Sapochnik (Game of Thrones, Repo Men) a scénář napsal talentovaný nováček Craig Luck ve spolupráci s Ivorem Powellem (produkce Blade Runner a Alien).

V listopadu na Apple TV+ končí také seriál Dickinson po 3. sérii. Stále navíc pokračují první série skvělých sci-fi seriálů Foundation a Invasion. Očekávanou novinkou je seriál The Shrink Next Door s Willem Ferrellem a Paulem Ruddem.

Paramount+

Mayor of Kingstown – 14. listopad

V našich končinách nedostupná streamovací platforma zastupuje studio Paramount a jeho katalog. V rámci výroby exkluzivního obsahu se můžeme těšit na krimiseriál Mayor of Kingstown, který vypadá velmi lákavě. Hlavní postavy zapletené do světa zločinu ztvárnily Jeremy Renner a Kyle Chandler. Součástí seriálu budou akční scény, detektivní prvky, zabíjení a ponese se to v drsné policejně-krimi atmosféře.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Kromě skvělých trailerů a hereckého uskupení nás zaujal i tým tvůrců. Seriál vytvořili Taylor Sheridan (Yellowstone, Hell or High Water) a Hugh Dillon (Durham County, Flashpoint).

Disney+ 

Home Alone – 12. listopad

Pokračování prvních dvou filmů Sám doma se zaměří na dalšího malého chlapce osamoceného v rodinném domě, který musí uchránit před zloději. Macaulaye Culkina vystřídal Archie Yates (Jojo Rabbit).

V traileru můžeš vidět policistu McAllistera. Jedná se o Buzze, kterého si zahrál stejný herec – Devin Ratray. Sám se podle traileru rozhodni, zda má snímek šanci na úspěch. Ve stejný den má premiéru i dokument Beatles od Petera Jacksona.

Hawkeye – 24. listopad

Povedenější vánoční atmosféru pravděpodobně navodí 6dílná minisérie Hawkeye od Marvel Studios. Oblíbený Avenger konečně dostane více prostoru. Tentokrát si pod křídla vezme nadějnou lukostřelkyni Kate Bishop (Hailee Steinfeld), která ho zřejmě v týmu Avengers nahradí natrvalo. Společně se pustí do neférového boje proti velké přesile nepřátel. Hawkeye bude mít problémy i se sluchem a šeptá se, že by se mohl objevit i Vincent D'Onofrio jako Kingpin.

Důležitou roli bude mít i neslyšící hrdinka Echo. Zahrála si ji Alaqua Cox, která je neslyšící i ve skutečném životě. Kromě těchto herců si zahráli také Vera Farmiga, Fra Fee, Tony Dalton, Zahn McClarnon, Brian d'Arcy James. Florence Pugh si zřejmě střihne menší roli než Yelena Belova ze sólovky Black Widow.


Hulu

Hit-Monkey – 17. listopad

Animovaný seriál vypráví příběh o tom, jak si opice vytvořila pouto s nájemným vrahem Bryceem (hlas mu půjčil Jason Sudeikis). Po jeho smrti dokáže komunikovat s jeho duchem, který se stává jejím mentorem v zabíjení.


V opici se brzy probudí talent na zabíjení, a co bude následovat potom, to ti už prozradí trailer. Kreativita, originalita a bláznivé nápady z traileru jen tak srší, takže doufáme, že kouzlo nevyprchá už po pár epizodách. Kromě šílené animované akční komiksovky se na Hulu můžeš těšit také na 2. sérii skvělého historického seriálu The Great.

Amazon Prime

The Wheel of Time – 19. listopad

Ještě před příchodem seriálového Pána prstenů představí Amazon jinou velkou fantasy ságu podle populárních knih. Seriál se zaměří na Moiraine (Rosamunde Pike), členku Aes Sedai, silné organizace složené z žen. Moiraine věří, že jeden z pětice mladých lidí z malého města je reinkarnací slavného draka.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Vezme je tedy na cestu kolem světa v naději, že v nich probudí dobro a že jeden z nich svět zachrání místo toho, aby ho zničil. Produkce seriálu stála Amazon spoustu peněz a streamovací společnost bude určitě chtít, aby z toho byl hit.

 

Netflix

Zlatý hřebík programu – Netflix. Streamovací gigant uvede v listopadu 114 filmů a seriálů, z čehož většinu tvoří jeho vlastní produkce či odkoupené projekty. Toto je 10 těch nejzajímavějších, které studio samo vytvořilo nebo je odkoupilo.

The Harder They Fall – 3. listopad

Herecký ansámbl westernové akce tvoří z drtivé většiny afroameričtí herci. Snímek dostal pozitivní recenze, což je ve spojení se zábavným trailerem plným atraktivních scén znamením, že může jít o povedený počin.

Děj se zaměří na kovboje jménem Nat Love (Jonathan Majors), který dá dohromady starou partu, aby se postavil svému dávnému nepříteli (Idris Elba). Ten však má svoji vlastní bandu zločinců, kterou hrají herci jako Lakeith Stanfield či Regina King. Ve snímku si zahrají také Delroy Lindo a Zazie Beetz.

Big Mouth – 5. listopad

Milovaný animovaný seriál o puberťácích, kteří své emoce, pudy a hormony vidí živě v podobě velkých hormonálních monster, je vynikajícím naučným materiálem o pubertě, psychice nezletilých a také o sexu.

Doporučeno
Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? 19. března 2024 8:30

Navíc je seriál vtipný a pyšní se spoustou originálně zpracovaných postav. Jejich charaktery jsou nesmírně pestré, a tak tě baví sledovat příběhy každé z nich. Na jaké hormony a emoce se zaměří nová série ti prozradí trailer níže.

Narcos: Mexico 3 – 5. listopad

Závěrečná série mexického Narcos se zaměří na zemi poté, co policie zatkla narkobarona jménem Miguel Ángel Félix Gallardo (Diego Luna). Po jeho odstranění vznikly v zemi nové možnosti pro další zločince, což zasáhne i do politiky. Jednu z 10 epizod 3. série zrežíruje i Wagner Moura, představitel Pabla Escobara, který si střihl v 1. sérii Narcos: Mexico i cameo roli. Součástí posledních dílů bude také lov na slavného El Chapa.

Arcane – 6. listopad

Herní svět League of Legends se rozroste o anime seriál. Mnohé z nás překvapilo, když k němu vyšel více než povedený trailer. Děj se zaměří na sestry Vi a Jiny, z nichž se každá vydá na opačnou stranu zákona. Pokud si prohlédneš trailer, místy v něm možná zachytíš i atmosféru jako z Blade Runnera, což tedy není na škodu. Samozřejmostí jsou další známé postavy z her a vynikající akční složka s řadou pěkných scén. Zamlouvá se nám i samotná kvalita a styl animace.

Red Notice – 12. listopad

Zatím nejdražší film od Netflixu (příští rok si korunku převezme akční thriller The Gray Man) vypadá docela nadějně, tedy na akční blockbusterovou jednohubku. Očekávej šílenou akci, nesmyslné scény, Dwayna Johnsona se silou Supermana a nezničitelné hlavní postavy. No prostě akční blbina pro dospělé i děti se sympatickými herci.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet 1. března 2024 8:00

V centru dění se ocitnou kriminální profilovač FBI (Dwayne Johnson), velký, celosvětově známý zloděj uměleckých děl (Ryan Reynolds), kteří se spojí, aby chytili nejhledanější zlodějku uměleckých děl (Gal Gadot). Trojice spolu absolvuje dobrodružnou cestu kolem světa.

Tiger King – 17. listopad

První série dokumentu o bizarních chovatelích tygrů v USA zaznamenala celosvětový úspěch. Tvůrci tedy neváhali a dali dohromady nové díly, ve kterých se ocitne i Joe Exotic. Ten je už několik let ve vězení, a tak mu filmaři zavolali. Není známo, co 2. série pokryje, ale obáváme se, že to zdaleka nebude tak výživné jako ta první.

Cowboy Bebop – 19. listopad

Legendární anime se po 23 letech dočká hraného seriálového zpracování. Anime se zaměřuje na čtyři lidi, z nichž tři jsou dospělí lovci odměn a zločinců a čtvrtá je dívka jménem Ed, jejíž sexualita však není stoprocentně jasná. Všichni čtyři se protloukají vesmírem, honí zločince a žijí z ruky do úst. Anime dostalo pouze jednu 26 dílnou sérii, ve které se příběh docela dobře uzavře.

Občas se o postavách a jejich minulosti dozvíme zajímavé informace, občas se některé epizody věnují vedlejším dějovým liniím a někdy se zase přitlačí na pilu z emotivního a psychologického hlediska. Cowboy Bebop je fascinující anime a celé si ho můžeš pustit na Netflixu předtím, než se začne streamovat hraná verze.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Medvěd na koksu, DiCaprio na Titanicu a největší příběh studené války z Československa Co si pustit o víkendu: Medvěd na koksu, DiCaprio na Titanicu a největší příběh studené války z Československa 2. února 2024 13:30

Ta, mimochodem, není remakem anime. Spíše se jedná o rozšíření příběhu. Hlavní roli Spika ztvárnil John Cho a z dosavadních materiálů vypadá seriál od Netflixu až překvapivě dobře.

Tick, Tick… Boom! – 19. listopad

V Refresheru máme muzikály rádi. A tento vypadá velmi nadějně. Režisérem je Lin-Manuel Miranda, pro kterého bude snímek režijním debutem, ačkoli složil již několik muzikálů včetně geniálního Hamiltona. Hlavní postavou je nadějný hudební skladatel Jon (Andrew Garfield) žijící v New Yorku, který se protlouká láskami, vztahy, problémy s prací, penězi a podobně. Garfielda doplnily i Vanessa Hudgens či Alexandra Shipp.

Bruise – 24. listopad

Halle Berry hraje starší MMA zápasnici. Herečce je 55 let, ale zdá se, že její postava Jacie je o dost mladší. V životě dostala mnoho úderů nejen v ringu, ale nyní se jí naskytla možnost vrátit se do Oktagonu poté, co její kariéra skončila v momentě, kdy otěhotněla. Jenže Jackie na MMA už možná nemá a bolestivě to také zjistí.

Bonus: Hellbound – 19. listopad

Sci-fi akční drama zatím neukázalo pořádný trailer, ale něco nám říká, že má velký potenciál a může se stát dalším skvělým jihokorejským seriálem, který se na Netflixu stane velkým hitem. Děj vypráví o příšerách, které zabíjejí lidi. Ti je očekávají, protože jim andělé oznámili čas, kdy zemřou.

V listopadu uvidíme na Netflixu i novou sérii dokumentárního Explained. Půjde o druhou sérii se zaměřením na mysl. Zaujme také drama Passing o dvou Afroameričankách, z nichž jedna se rozhodne vydávat za bělošku. Poslední sérii dostane F is For Family od úspěšného komika Billa Burra, a když už jsme u těch animáků, tak se můžeš těšit i na anime skvělé komiksovky Super Crooks od Marka Millera.

Domů
Sdílet
Diskuse