Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2021 15:30
Čas čtení 3:24
Ondřej Jarůšek

Půjčil si 300 tisíc korun na přípravu, zápas o titul ale prohrál. Český MMA bojovník má teď další šanci stát se šampionem Oktagonu

Půjčil si 300 tisíc korun na přípravu, zápas o titul ale prohrál. Český MMA bojovník má teď další šanci stát se šampionem Oktagonu
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Turnaj OKTAGON PRIME 4 nabízí velkolepé zápasy, ve kterých se skrývají i silné osobní příběhy. Na co všechno se můžeme těšit?

Domácí organizace OKTAGON MMA už tuto sobotu poprvé zavítá do Pardubic a s sebou přiveze zápasovou kartu nabitou k prasknutí. Na fanoušky smíšených bojových umění čeká 11 bitev, ve kterých se představí nejen špička české a slovenské scény, ale taky řada známých jmen ze zahraničí.

Celému galavečeru bude vévodit titulová bitva mezi tuzemskou jedničkou Filipem Mackem a dánským „žralokem“ Jonasem Magardem, kteří se pobijí o to, kdo se stane novým šampionem bantamové váhy organizace.

Základní informace o turnaji OKTAGON PRIME 4
Kdy: 6.11. 2021
Kde: Pardubice, Enteria Arena. Živý přenos na OKTAGON.tv.
Hlavní hvězdy turnaje: Filip Macek, Lucie Pudilová, Jaroslav Pokorný a další.

Půjčil si 300 tisíc, ale prohrál

Macek už měl opasek šampiona OKTAGONu jednou na dosah ruky, tehdy mu to ale nevyšlo. Po sérii dominantních výher v prvním kole se český bojovník utkal v roce 2019 se slovenskou hvězdou Tomášem Deákem, který v pěti kolech Macka přesvědčivě zdolal a pás šampiona získal on.

Doporučeno
Česká MMA bojovnice trénuje v domovském gymu Conora McGregora: Potřebovala jsem změnu, abych se zlepšila, říká Pudilová (Rozhovor) Česká MMA bojovnice trénuje v domovském gymu Conora McGregora: Potřebovala jsem změnu, abych se zlepšila, říká Pudilová (Rozhovor) 1. listopadu 2021 11:30

Na tento den vzpomíná Filip Macek ještě i dnes velmi emotivně. Kromě toho, že prohrál, se proti němu totiž také obrátila hala poté, co po úderech Deáka úmyslně padal, aby boj přenesl na zem. „Ze začátku jsem mu chytil nohu, z toho se dostal. Pak jsem tam párkrát spadnul a vím, že najednou tam začalo bučet 15 tisíc lidí. V tu chvíli jsem chtěl být kdekoliv, jenom ne tam,“ vzpomíná Macek na osudový večer ve videu Cesta na OKTAGON.

Porážka to bylo ještě o to trpčí, že do přípravy titulového zápasu vložil obrovské úsilí a nemalé finanční prostředky. „Připravoval jsem se na to asi rok a dával jsem do toho všechno. Půjčil jsem si k tomu na přípravu ještě 300 tisíc a počítal jsem s tím, že vyhraju titul a že se to povede, ale nepovedlo,“ dodává elitní český bojovník.

Nyní stojí Macek před životním zápasem znovu, opět ale stojí před velkou výzvou. V cestě mu totiž stojí Dán Jonas Magard, který ví, že navzdory velkým zkušenostem Macek není neporazitelný. „Je to jednička ve východní Evropě a má hodně zápasů. Je to veterán. Má ale taky hodně porážek. Prohrál patnáctkrát, to znamená, že existuje 15 způsobů, jak ho porazit,“ říká odhodlaně Magard ve videu.

Magardův trenér zároveň Mackovi poslal velmi sebevědomý vzkaz: „Macku a jeho týme, naleštěte pěkně ten pás a zabalte ho pro nás, protože vy to víte a my taky, že se teď přestěhuje do Švédska a Dánska. Takže se s ním rozlučte , pusťte mu nějakou pěknou písničku a až bude čas, tak se uvidíme,“ prohlásil.

Doporučeno
Propadl kokainu, vážil 200 kilo a chtěl spáchat sebevraždu. Boxerský šampion Tyson Fury má za sebou neuvěřitelný příběh Propadl kokainu, vážil 200 kilo a chtěl spáchat sebevraždu. Boxerský šampion Tyson Fury má za sebou neuvěřitelný příběh 26. října 2023 13:57

Oproti tomu trenér českého borce André Reinders říká, že žádného překvapení se fanoušci nedočkají a favorizovaný Macek zvítězí, jediné, co se neví, je jakým způsobem se tak stane. Rozuzlení tohoto příběhu se dočkáme už za pár dní.

Česká bojovnice v domovském gymu Conora McGregora

O atraktivní podívanou bude postaráno také v hlavním předzápasem očekávaného turnaje. V tom totiž změří síly nejlepší česká bojovnice Lucie Pudilová s polskou soupeřkou Martou Waliczek. Z jejich prvního vzájemného zápasu odcházela jako vítězka domácí zápasnice, tvrdá Polka chce však srovnat účty.

„Pokud chci být nejlepší, musím ty nejlepší nejdřív porazit,“ říká Waliczek ve videu Cesta na OKTAGON a dodává, že výsledkem prvního vzájemného zápasu nesouhlasí. „Vím, že jsem vyhrála, proto jsem měla ruku nahoře. Byla jsem velmi naštvaná jak na rozhodčí, tak i na celou tu situaci, ale ne na Lucii,“ uvedla polská bojovnice.

Po prohře s Lucií Pudilovou získala Waliczek jednu výhru, na kterou teď bude chtít navázat skalpem české bojovnice. Ta ale po svém posledním zápase, v němž prohrála, změnila celou přípravu a rozhodla se vydat do slavného Straight Blast Gymu v Irsku, který proslavil hvězdný Conor McGregor. Zde trénuje právě pod vedením trenéra nejslavnějšího bojovníka planety.

„Měla jsem pocit, že jsem tam od svého týmu necítila takovou podporu, jakou bych chtěla cítit. Přišlo mi, že to nefunguje, tak jsem v tom nechtěla dál pokračovat. Potřebovala jsem změnu, abych se posunula dopředu. Aby všechno bylo víc profesionální. Do trénování totiž investuju hodně času, takže šlo o to, abych byla víc spokojená a šťastná,“ řekla nám o změně týmu v rozhovoru Pudilová.

Doporučeno
Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák Platy v UFC: Proč MMA bojovníci vydělávají méně než boxeři a youtubeři? MMA je mladý sport, bude to ještě trvat, říká David Dvořák 14. října 2021 11:30

V rozhovoru nám Lucie Pudilová také řekla, že v novém týmu se zlepšila po všech stránkách, tedy jak v postoji, tak i v boji na zemi, a nově nabyté zkušenosti je připravená prodat v kleci. Dle jejích slov se zároveň jedná o zřejmě nejdražší přípravu její bohaté kariéry, proto si od ní také slibuje lepší výsledky

„Vždycky jsem měl rád odvety, protože je zajímavé sledovat to porovnání sebe sama. Soupeř je pořád víceméně stejný a myslím si, že teď se nám to povede mnohem lépe. Tentokrát to chceme rozhodnout,“ říká John Kavanagh, trenér McGregora a teď právě i Lucie Pudilové.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Kromě zmíněných bitev se fanoušci mohou těšit také na návrat Jaroslava Pokorného, který před lety kvůli těžkému zranění ukončil kariéru, nyní ale hlásí comeback. Pokorný si v posledním zápase si totiž poranil koleno a kvůli komplikacím po náročných operacích dokonce hrozilo, že přijde o nohu. To se ale naštěstí nestalo a nyní chce po letech opět okusit chuť vítězství. Dokáže to? I odpověď na tuto otázku budeme v sobotu znát. Budeš při tom i ty?

Domů
Sdílet
Diskuse