Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2021 16:00
Čas čtení 2:00
Martin Mičuda

Volkswagen kompletně vylepšil T-Roc. Modernější a kvalitnější interiér doplňuje velkorysá nabídka motorů

Volkswagen kompletně vylepšil T-Roc. Modernější a kvalitnější interiér doplňuje velkorysá nabídka motorů
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY VOLKSWAGEN
Uložit Uložené

Vylepšený exteriér, modernější interiér a na danou třídu vskutku nečekaně široká plejáda motorů. To je T-Roc po faceliftu.

Volkswagen označuje T-Roc za mimořádně úspěšný projekt, protože od představení první generace v roce 2017 se do dnešního dne prodalo více než milion exemplářů. To je skutečně slušný úspěch, zvláště pokud je ve věci zcela nový model, který přišel na trh teprve před pár lety, a to bez jakékoliv historie. Léta však letí a automobilka nám ve smyslu klasického mezigeneračního cyklu právě ukázala důkladně novou podobu.

Doporučeno
Nový Golf GTI Clubsport je jako stvořený na naše silnice. Ohromil nás živelností i dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je jako stvořený na naše silnice. Ohromil nás živelností i dynamikou 26. října 2021 9:30

Ta vsadila na moderněji pojatý zevnějšek, který se nese v aktuálním estetickém směřování automobilky. Optické změny jsou sice naoko jen decentní, ve výsledku se však T-Roc pyšní zcela novými nárazníky, upravenou maskou chladiče a novou, již standardně LED světelnou technikou na obou koncích. Za příplatek se však do nabídky dostává špičková Matrix-LED technologie IQ.Light, se kterou zákazník automaticky dostane také spojující svítící lištu v masce a novou grafiku zadních světel s dynamickými směrovkami.

Volkswagen, T-Roc,
Zdroj: Volkswagen

Novinkou je tzv. Black Style paket, který vystřídá chromové exteriérové ​​prvky za černé a zadní C-sloupek zabalí do imitace uhlíkových vláken. Na výběr je přitom hned z několika designových balíčků, které značně mění zejména tvar nárazníků. Do nabídky se dostaly nové odstíny karoserie, k dispozici jsou 17 až 19" disky, no a facelift neobchází jen klasické provedení, ale i sportovní variantu T-Roc R a unikátní karosářské provedení kabrioletu.

Doporučeno
Nové C nám dokázalo, že je nejpokrokovější ve své třídě. V jedné věci dokonce překonává i vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je nejpokrokovější ve své třídě. V jedné věci dokonce překonává i vlajkové S 28. září 2021 14:30

Největší změny se však odehrály v interiéru, který nejednou schytal kritiku za levné materiály a zastaralý infotainment. Inkriminovaná vrchní část palubní desky proto dostala měkčené materiály a jejím centrem je nově zcela nový displej multimediálního prostředí. Ten má v závislosti na výbavě buď 6,5, 8, nebo až 9,2" , jeho vnitřek přitom okupuje již nejnovější generace modulárního infotainmentu MIB3. Před řidičem jsou obnovené a od nynějška již standardně dodávané více než 10" digitální budíky, ruce mu navíc podává nový volant s dotykovými plochami.

Volkswagen, T-Roc,
Zdroj: Volkswagen

Změnami nakonec prošla i středová část palubky, kde je modernější interpretace panelu klimatizace – zastaralé otočné ovladače nahradilo moderní dotykové řešení, jaké známe z modernizovaných modelů Arteon či Tiguan. Kromě toho automobilka hlásí, že i z panelů dveří zmizely některé tvrdé plasty a nahradily je tkaninové dekory či volitelná umělá kůže.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme zcela nový Volkswagen Golf. Jaká je jeho 8. generace? Vyzkoušeli jsme zcela nový Volkswagen Golf. Jaká je jeho 8. generace? 29. srpna 2020 15:32

Samozřejmě zapomenout nelze ani na bohatou výbavu asistenčních systémů, kterými se T-Roc odjakživa pyšní. Nově se tato plejáda rozrůstá i o IQ.Drive Travel Assist, tedy automatizovanou jízdu, která pomáhá řidiči řídit vůz v pruhu a dodržovat odstup.

Volkswagen, T-Roc,
Zdroj: Volkswagen

I po modernizaci je nabídka pohonných jednotek velmi rozmanitá a na danou velikostní třídu stále vskutku překvapivá. T-Roc totiž počítá jen s jedním tříválcem, naopak na opačné straně portfolia se nacházejí stále i 2litrové agregáty, a to dokonce hned ve čtyřech výkonnostních stupních:

  • 1.0 TSI – 81 kW/110 koní
  • 1.5 TSI – 110 kW/150 koní
  • 2.0 TSI – 140 kW/190 koní nebo až 221 kW/300 koní (T-Roc R)
  • 2.0 TDI – 85 kW/115 koní nebo 110 kW/150 koní

V nabídce je 6 stupňová převodovka nebo dvouspojkové 7 stupňové DSG, které je pro nejvýkonnější alternativy standardem. Jinak to není dokonce ani v případě volitelného pohonu všech čtyř kol – T-Roc má primárně přední pohon, 150koňové TDI však má po ruce příplatkový pohon 4Motion, který mají dokonce obě 2.0 TSI provedení standardně.
  

Volkswagen, T-Roc,Volkswagen, T-Roc,Volkswagen, T-Roc,Volkswagen, T-Roc,
Zobrazit galerii
(21)
Domů
Sdílet
Diskuse