Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2021 10:28
Čas čtení 1:38
Vojtěch Vanda

VIDEO: Gól Patrika Schicka z poloviny hřiště aspiruje na světový gól roku

VIDEO: Gól Patrika Schicka z poloviny hřiště aspiruje na světový gól roku
Zdroj: ČTK/AP/Paul Ellis
SPORT EURO 2021
Uložit Uložené

Trefa českého kanonýra proti Skotsku se dostala mezi 11 nejkrásnějších gólů roku nominovaných na Cenu Ference Puskáse.

Český reprezentační útočník Patrik Schick byl se svou výstavní trefou ze zápasu proti Skotsku nominován na Cenu Ference Puskáse, která se udílí hráči, jenž vstřelí nejkrásnější gól roku. O tom, zda se trefa útočníka Leverkusenu stane nejlepším gólem, rozhodne mezinárodní porota složená z bývalých hráčů a registrovaných fanoušků. Vyhlášení ceny je poté naplánováno na 17. ledna.

Doporučeno
Kanonýr Patrik Schick: Kudy vedla jeho cesta k vrcholovému fotbalu a které velkokluby se o něj aktuálně zajímají? Kanonýr Patrik Schick: Kudy vedla jeho cesta k vrcholovému fotbalu a které velkokluby se o něj aktuálně zajímají? 22. června 2021 10:36

Český fotbalový fanoušek si s největší pravděpodobností stále pamatuje na detaily provázející gól z úvodního zápasu české reprezentace na letošním mistrovství Evropy. Natěšené plné tribuny stadionu v Glasgow očekávaly tuhý boj a výhru domácích svěřenců, kteří si v těžké skupině s Chorvatskem a Anglií nejvíce věřili na český výběr. Jenže průběh zápasu se vyvíjel jinak.

Těsně před koncem poločasu, ve 42. minutě, se po centru obránce West Hamu United Vladimíra Coufala prosadil do domácí sítě hlavou Patrik Schick. Stejný hráč navíc sedm minut po začátku druhé půle ukázal, jaký přehled o hře měl.

Na polovině přebral míč od Tomáše Součka, všiml si, že je brankář Marshall moc daleko z branky, a vyslal dalekonosný projektil, kvůli kterému skončil v síti nejen míč, ale i domácí gólman. Oněmělé ochozy mohly jen sledovat českou krasojízdu, kterou zastavili Dánové až ve čtvrtfinále. Tyto góly, společně s dalšími třemi trefami, nakonec zařídily, že český útočník stanul s celkovými 5 zásahy na děleném prvním místě pro nejlepšího střelce Eura společně s Portugalcem Cristianem Ronaldem.

Již během přímého přenosu komentátoři pěli na Schickův gól chválu a predikovali, že by se mohl stát gólem roku, k čemuž má po pondělní nominaci na Cenu Ference Puskáse (FIFA Puskas Award) blíže. Dostal se totiž do nominace 11 nejlepších gólů roku 2021.

Nominace na Cenu Ference Puskáse:

1. Luis Díaz (Kolumbie): Brazílie - Kolumbie (23. června, mistrovství Jižní Ameriky)
2. Gauthier Hein (Francie): Chamois Niortais - Auxerre (10. dubna, Ligue 2)
3. Érik Lamela (Argentina): Arsenal - Tottenham (14. března, Premier League)
4. Valentino Lazaro (Rakousko): Leverkusen - Mönchengladbach (8. listopadu, Bundesliga)
5. Riyad Mahríz (Alžírsko): Zimbabwe - Alžírsko (16. listopadu 2020, Africký pohár národů)
6. Sandra Owusu-Ansah (Ghana): Kumasi Ladies - Supreme Ladies (8. května, Ghanská liga žen)
7. Vangelis Pavlidis (Řecko): Willem Tilburg - Fortuna Sittard (16. května, Eredivisie)
8. Daniela Sánchez (Mexiko): Querétaro - Atlético de San Luis [16. ledna, mexixká liga žen)
9. Patrik Schick (Česko): Česko - Skotsko (14. června, Euro)
10. Mehdi Taremi (Irán): Chelsea - Porto (13. dubna, Liga mistrů)
11. Caroline Weir (Skotsko): Manchester City - Manchester United (12. února, anglická liga žen)

Jestli Schick svou nominaci promění, rozhodne porota složené z bývalých hráčských legend a registrovaných fanoušků, přičemž váha jejich hlasu je rovnocenná. Vyhlášení výsledků bylo ustanoveno na 17. ledna. 

Domů
Sdílet
Diskuse