Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. prosince 2021 11:05
Čas čtení 0:49
Ondřej Jarůšek

Jiří Ovčáček byl údajně v podnapilém stavu převezen do nemocnice, zasahovala i policie

Jiří Ovčáček byl údajně v podnapilém stavu převezen do nemocnice, zasahovala i policie
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal
NEWS JIŘÍ OVČÁČEK
Uložit Uložené

Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček měl být v podnapilém stavu převezen do nemocnice. Záchranářům prý vulgárně nadával.

Portál aktu.cz zveřejnil zprávu, podle které byl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček převezen do Ústřední vojenské nemocnice. Stát se tak mělo kolem třetí hodiny ráno. Ovčáček byl údajně v podnapilém stavu a choval se agresivně. Zasahovala i policie.

Pro server iDNES incident popsal mluvčí pražské policie Richard Hrdina, nepotvrdil ale, že se jednalo o mluvčího prezidenta republiky. „Bylo to v pátek okolo třetí hodiny ranní. Mohu potvrdit, že policisté vyjížděli na oznámení do ulice Dělnická v pražských Holešovicích, kde se nacházel muž ve vozidle taxislužby a odmítal vozidlo opustit,“ sdělil.

Podle Hrdiny se jednalo o muže ročníku 1979. To odpovídá i Jiřímu Ovčáčkovi, který se narodil 13. ledna 1979.

Podle portálu aktu.cz se hradní mluvčí, který nadýchal kolem dvou promile alkoholu, po několika urgencích probudil v taxíku, záchranářům vulgárně nadával a prý se je pokoušel napadnout. Taxikáři údajně dluží 350 korun.

Redakce REFRESHERu kontaktovala jak mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka, tak i mluvčí ÚVN Jitku Zinke s žádostí o potvrzení incidentu a sdělení podrobností. Odpověď jsme však nedostali. Hradní mluvčí se k incidentu později vyjádřil pro CNN Prima NEWS.

„Chci se všem omluvit –⁠ záchranářům, policistům i panu taxikáři –⁠ za to, co se stalo. Bylo to výjimečné selhání, kterého mi je nesmírně líto. Prosím o odpuštění,“ uvedl mluvčí Hradu.

Doporučeno
Jiří Ovčáček: Prosím o odpuštění. Bylo to výjimečné selhání, chci se všem omluvit Jiří Ovčáček: Prosím o odpuštění. Bylo to výjimečné selhání, chci se všem omluvit 18. prosince 2021 13:36
Domů
Sdílet
Diskuse