Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. prosince 2021 13:36
Čas čtení 0:57
Ondřej Jarůšek

Jiří Ovčáček: Prosím o odpuštění. Bylo to výjimečné selhání, chci se všem omluvit

Jiří Ovčáček: Prosím o odpuštění. Bylo to výjimečné selhání, chci se všem omluvit
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky
NEWS JIŘÍ OVČÁČEK
Uložit Uložené

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček se vyjádřil ke svému nočnímu převozu do nemocnice, při kterém měl napadat záchranáře.

Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček se vyjádřil k incidentu, při kterém jej v podnapilém stavu v pátečních ranních hodinách měli odvézt záchranáři do Ústřední vojenské nemocnice. Záchranářům přitom údajně vulgárně nadával a byl agresivní. Podle Ovčáčka se jednalo o „výjimečné selhání“ a prosí o odpuštění. Řekl to pro CNN Prima NEWS.

„Chci se všem omluvit –⁠ záchranářům, policistům i panu taxikáři –⁠ za to, co se stalo. Bylo to výjimečné selhání, kterého mi je nesmírně líto. Prosím o odpuštění,“ uvedl mluvčí Hradu.

Ovčáček incident přisuzuje náročnému období, které v poslední době zažíval. „V uplynulých týdnech, měsících jsem zažíval období velkého tlaku. Pan prezident byl v nemocnici, byly zde různé dramatické okolnosti kolem sestavení vlády a bylo to hodně náročné období, které jsem v životě ještě asi nezažil,“ dodal mluvčí prezidenta.

Doporučeno
Jiří Ovčáček byl údajně v podnapilém stavu převezen do nemocnice, zasahovala i policie Jiří Ovčáček byl údajně v podnapilém stavu převezen do nemocnice, zasahovala i policie 18. prosince 2021 11:05

U incidentu z pátečních ranních hodin zasahovala i policie. „Bylo to v pátek okolo třetí hodiny ranní. Mohu potvrdit, že policisté vyjížděli na oznámení do ulice Dělnická v pražských Holešovicích, kde se nacházel muž ve vozidle taxislužby a odmítal vozidlo opustit,“ sdělil pro server iDNES incident popsal mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Podle portálu aktu.cz, který o incidentu informoval jako první, se hradní mluvčí, který nadýchal kolem dvou promile alkoholu, po několika urgencích probudil v taxíku, záchranářům vulgárně nadával a prý se je pokoušel napadnout. Taxikáři údajně dluží 350 korun.

Domů
Sdílet
Diskuse