Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2022 14:56
Čas čtení 1:23
Tereza Šnajdrová

Státní dluh v minulém roce stoupl na 2,5 bilionu. Každý Čech „dluží“ více než 200 tisíc

Státní dluh v minulém roce stoupl na 2,5 bilionu. Každý Čech „dluží“ více než 200 tisíc
Zdroj: ODS/volně k použití
NEWS ZBYNĚK STANJURA
Uložit Uložené

Na tiskové konferenci to uvedl nový ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).

Nový ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) ve čtvrtek vystoupil na tiskové konferenci, která byla věnována hospodaření státu. Státní dluh se dle Stanjury v minulém roce zvýšil o 419,7 miliardy korun, což měla zapříčinit pandemie koronaviru a doprovodná opatření. Státní dluh loni stoupl na 2,5 bilionu korun a každý člověk v Česku tak „dluží“ 234 tisíc.

Doporučeno
Češi loni darovali přes portál Darujme.cz přes půl miliardy korun. Jde o rekord Češi loni darovali přes portál Darujme.cz přes půl miliardy korun. Jde o rekord 6. ledna 2022 13:51

Horší zacházení s veřejnými penězi tato země ve své historii nikdy dříve nezažila a pevně věřím, že už ani nikdy nezažije. Tento nezodpovědný hazard tandemu Alena Schillerová – Andrej Babiš naštěstí nástupem naší vlády skončil. Nezbývá nám teď bohužel nic jiného, než se zase vrátit nohama na zem a hospodařit s takovými prostředky, které opravdu máme k dispozici nebo aspoň můžeme reálně splatit,“ řekl Zbyněk Stanjura (ODS).

Domů
Sdílet
Diskuse